‘Mijn vriendin koos ervoor om haar opa’s erfenis niet met mij te delen’

In shock

Lucas is in shock, dit wist hij niet. “Ze vertelde me over het geld dat ze zeven jaar geleden had ontvangen door de erfenis van haar opa. Het was zoveel geld dat ze niet meer zou hoeven werken, maar ze zei dat ze af en toe wat van haar rekening haalt om leuke dingen van te doen.”

Haar geld

Dat is de druppel voor Lucas. “Ik betaal altijd voor alles 75 procent, ook op vakanties! Een paar jaar geleden heb ik zelfs de volledige huur betaald, omdat ze haar baan kwijtraakte. Ze had het geld gewoon, maar heeft niet aangeboden om mee te helpen.” Lucas vertelde haar dit, maar dit viel niet in goede aarde bij haar. “Ze zei dat het niet mijn geld was en toen vertrok ze.”

82 duizend euro

Lucas belt zijn zus op om haar het verhaal te vertellen. Zij vindt het belachelijk van zijn vriendin dat ze dit heeft achter gehouden. “Ze heeft voor me uitgerekend hoeveel ik in totaal ’teveel’ heb betaald al die tijd: 82 duizend euro. Dan hebben we het nog niet eens over de vakanties…” Wat zou jij aan Lucas adviseren?

*Lucas is niet de echte naam van de persoon in dit verhaal. Op het forum deed de man zijn verhaal onder de naam Own-Economist9892.

Lees ook: ‘Mijn schoonouders stelden hele onbeschofte vragen aan mij’

Bron: Dingen Voor Vrouwen | Beeld: Pexels