Muffe geur in je was? Door dit aparte huishoudelijke product ruikt je kleding zo weer fris!

wasmachine

Grote kans dat je al deze producten gewoon al in huis hebt liggen!

Er gaat niets boven het ruiken van schone kleding in de kast. Deze nogal bizarre producten die je waarschijnlijk al in huis hebt liggen, helpen je om kleding weer schoon en fris te krijgen. Het is zelfs wetenschappelijk onderbouwd: professor Steve Anderton van de universiteit van Edinburgh komt met een aantal vreemde suggesties om je kleding te verfrissen.

Iets met wodka, zwarte koffie en melk om kleding fris en fruitig te krijgen?

Wodka
Klinkt gek, maar eigenlijk is het best logisch; de alcohol in wodka heeft een antibacteriële werking. Dit zou dus alle vieze geurtjes én bacteriën uit je kleding verwijderen. Daarnaast heeft wodka geen specifieke alcoholgeur en laat deze drank geen vlekken achter in je kleding. Fragiele materialen zoals bijvoorbeeld zijde kun je beter niet in combinatie met wodka gebruiken; dit zou namelijk de kleur kunnen aantasten.

Zwarte koffie
Is je favoriete jeans van kleur vervaagd omdat je deze te vaak gewassen hebt? Voeg dan eens een kopje zwarte koffie toe in de wasmachine en zet deze vervolgens op een normaal wasprogramma met een gemiddelde temperatuur. Vale plekken worden door de koffie weer helemaal opgefrist en je jeans ziet er weer uit als nieuw!

Melk
Super vervelend: je bent druk aan het pennen met een balpen en ineens zit er een grote inktvlek in de nieuwe kleding. Een hardnekkige vlek om zomaar even uit je kleding te halen, toch? Vanaf nu niet meer, want melk is dé oplossing! De blauwe inktkleur wordt namelijk door de lactose in melk geabsorbeerd en laat dus inktvlekken in kleding binnen no-time verdwijnen.

Dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Annicvw | Beeld: Pixabay