Handig: je kunt nagellak voor véél meer dingen gebruiken dan alleen voor je nagels

Het blijkt maar weer: je kunt nooit genoeg nagellak hebben

Veel dames hebben meer potjes nagellak in haar bezit dan ze op één hand -of eigenlijk vijf handen- kan tellen. Blauw kun je immers niet in slechts één tint hebben. Wanneer manlief moppert dat je wel erg veel nagellak hebt wanneer je een nieuw potje wilt bemachtigen, heb je voortaan een goed excuus. Je kunt nagellak voor veel meer dingen gebruiken dan slechts voor het sieren van je nagels.

Nagellak is veel meer dan slechts een gekleurde vloeisof die je kunt gebruiken om je nagels te sieren. Het kan een waar wondermiddel zijn, maar dan moet je natuurlijk wel weten waarvoor je het kunt gebruiken. Tips en Weetjes zette de handigste trucjes voor je op een rijtje!

  1. Voorkom verkleuring: wanneer je een prachtige ring of ketting hebt die is gemaakt van metaal, is de kans groot dat deze uiteindelijk gaat verkleuren. Voorkom verkleuring door de binnenkant van je sieraad met wat doorzichtige nagellak besmeert.
  2. Voorkom een groter wordende ladder in je panty: iedereen die weleens een panty heeft gedragen, weet dat het tere kledingstuk snel kapot gaat. Heb je ondanks al je voorzichtigheid toch een ladder gekregen in je panty? Smeer er dan snel wat doorzichtige nagellak op om een groter wordende ladder te voorkomen.
  3. Transformeer haarspeldjes: zijn de speldjes van je (klein)dochter toch wel erg saai? Besmeer ze dan met de favoriete nagellakkleur van je (klein)dochter en ze pronkt met prachtige speldjes in haar lokken. Laat de nagellak uiteraard wel helemaal opdrogen.
  4. Draad door een naald: het kan een vreselijke klus zijn om een draad door het oog van de naald te krijgen. Smeer wat nagellak op de draad en laat het even opdrogen. Daarna is het een fluitje van een cent.
  5. Sleutels: ben je altijd in de war welke sleutel je waarvoor moet gebruiken? Voorzie de sleutels van verschillende kleuren nagellak om ze voortaan uit elkaar te houden.
  6. Maak een envelop dicht: niet iedereen houdt ervan om aan een envelop te likken om ‘m dicht te plakken. Voortaan kun je dit ook heel simpel doen met de behulp van doorzichtige nagellak.
  7. Maak je pumps levendiger: wil je je pumps net wat ‘spannender’ maken? Lak dan de onderkant van je zool met een opvallend kleurtje. Het is niet te opvallend, maar wanneer je loopt zorgt dit voor een opvallend leuk effect.
  8. Knap neus van je schoen op: hoewel schoenen na een paar maanden dragen vaak nog wel goed zijn, kan het zijn dat de neuzen beschadigd zijn. Verbloem de beschadiging door met wat nagellak -die dezelfde kleur als de schoon heeft- de desbetreffende plek in de smeren.
  9. Wrattenbestrijder: heb je last van wratjes en laat je deze liever niet aanstippen bij een dokter? Smeer dan twee tot drie weken lang iedere avond een laagje lak op de wart. Doordat er geen zuurstof bij de wrat zal deze -pijnloos- afsterven.

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Unsplash