Nieuwe oplichtingstruc: deze man steelt haar pincode zonder dat ze het merkt! Zo zorg je dat het jou niet overkomt!

Het is al stressvol genoeg als je portemonnee wordt gestolen, maar dan weten de dieven in ieder geval niet hoe ze zonder pincode geld van je pas kunnen halen.  Helaas is er nu een nieuwe manier voor dieven om wel aan je pincode te komen! Ze gaan heel erg slinks te werk dus als je hun truc niet kent, dan valt het je niet op!

Ze kunnen toeslaan bij elke pinautomaat, zonder dat je er erg in hebt. Bij je bank, in je favoriete winkel of bij het afrekenen van je lunch. Alles wat de dieven nodig hebben is een iPhone met ‘Flir One’. Dat is een hoes met warmte-gevoelige camera. Enkele jaren geleden ontdekten wetenschappers al hoe je met infraroodcamera’s warmte kunt ontdekken. Toen waren die speciale camera’s die dat kunnen nog groot, duur en onhandig, maar tegenwoordig zitten ze op de meeste smartphones die ‘Flir One’ ondersteunen. De truc is heel simpel: omdat je tijdens het invoeren van je pincode warmte achterlaat op het toetsenbord van het pinautomaat, kan iemand met de ‘Flir One’ kort daarna precies zien welke toetsen je hebt ingedrukt!

Klinkt best wel een beetje eng, maar op de volgende pagina leggen we uit wat je er tegen kunt doen om dit tegen te gaan.


Pagina 1/2