Nooit geweten dat DIT de reden is waarom de F en J-toetsen op je toetsenbord streepjes hebben!

Die streepjes onder de toetsen hebben een handige functie!

Sommige dingen neem je voor lief en vallen je helemaal niet op. Zo zal het waarschijnlijk ook zijn bij de letters F en J op je toetsenbord van de computer. De kans is groot dat dit de eerste keer is dat je er überhaupt naar kijkt en je ze dus nu pas ziet. Maar ze zitten er toch echt, op elk toetsenbord, ongeacht het merk.

Op zo’n toetsenbord zit niets zonder functie of reden (kijk bijvoorbeeld eens naar dit artikel over de F-toetsen op je toetsenbord, wedden dat je ze nu altijd gaat gebruiken?), alles heeft een handige reden. Zo ook de streepjes op de F- en J-toetsen. Maar waar dienen ze nu voor? Om deze vraag te beantwoorden moeten we maar liefst 15 jaar terug in de tijd, toen men nog steeds bezig was met het ontwikkelen van het perfecte toetsenbord. In die tijd zijn ook deze streepjes geplaatst onder de letters F en J op elk toetsenbord. Het is namelijk een indicatie van hoe jij jouw vingers op het toetsenbord moet houden, wil je ‘blind’ kunnen typen met al je vingers.

Perfecte houding
Voordat je begint met typen rust je beide wijsvingers op deze streepjes, zodat je handen de perfecte houding aannemen om snel te typen. Wanneer je jezelf aanleert om tijdens het beginnen met typen deze houding aan te nemen, kun je gemakkelijk bij alle letters en cijfers van het toetsenbord!

Bron: Zelfmaakideetjes | Beeld: Unsplash