Drie dingen die je nooit in je portemonnee moet bewaren

En deze dingen zou je juist wél in je portemonnee moeten hebben

De een houdt de portemonnee overzichtelijk met een beetje losgeld en slechts een paar pasjes en de ander propt alles in zijn portemonnee wat maar meegegeven wordt aan de kassa. Maar welke dingen kun je nu beter wel en beter niet in je portemonnee hebben? Wij vertellen je het.

Op deze manier stroomlijn je de inhoud van je portemonnee perfect.

Niet doen: meer dan twee betaalpassen in je portemonnee hebben

Je eigen pinpas, een creditcard, de pinpas van de rekening van je partner en nog een pinpas van de zaak. Niet iedereens portemonnee ziet er zo uit van binnen, maar sommige mensen hebben nogal wat pin- en creditcards in hun portemonnee zitten. Maar hoe meer betaalpassen je bij je hebt, hoe ellendiger het voor je is om alles te blokkeren als je je portemonnee kwijt raakt of als deze wordt gestolen. 

Niet doen: cadeaukaarten in je portemonnee doen

Het klinkt zo logisch om een cadeaukaart in je portemonnee te doen, maar handig is het niet altijd. Hoe lang slingert zo’n pasje vaak in je portemonnee? Het neemt vooral plek in beslag. Bovendien is er geen enkele manier om die 20 euro tegoed terug te krijgen als je portemonnee wordt gestolen of als je ‘m kwijtraakt. Neem gift cards enkel mee als je weet dat je die dag naar de desbetreffende winkel gaat.

Niet doen: Bonnetjes bewaren

Zelfs als je maar een bonnetje in je portemonnee bewaart, kan dat ding al redelijk onoverzichtelijk lijken als je ‘m opent. Heb je belangrijke bonnetjes ontvangen? Scan ze dan wel eerst in op de computer of maak een foto met je telefoon. Zo kun je altijd je aankoopbewijs tonen mocht dit nodig zijn.

Lees op de volgende pagina welke dingen je juist wel in je portemonnee moet bewaren.

Pagina 1/2