Waarom je de ochtend eigenlijk met een glas warm water en een banaan moet starten

ochtend glas warm water banaan

Start je de ochtend met een glas warm water en een banaan? Dit zijn de voordelen 

De een kan in de ochtend niet opstarten zonder te ontbijten en de ander krijgt geen hap door z’n keel op de vroege morgen. Behoor jij tot de tweede categorie? Probeer dan eens om iedere ochtend te starten met een glas warm water en een banaan. Ook als je natuurlijk wel een ontbijtje nuttigt in de ochtend, kan je je ontbijt vervangen voor warm water en een banaan. Het heeft namelijk dit positieve effect op je lichaam.

Belang van ontbijten in de ochtend

Een ontbijtje on-the-go, snel een kop koffie achterover gooien of zelfs helemaal het ontbijt overslaan: velen maken zich er schuldig aan. We hoeven je vast niet te vertellen dat het belangrijk is om in de ochtend te ontbijten. De eerste maaltijd van de dag is namelijk ontzettend belangrijk. Je lichaam heeft aan de hele nacht zonder voedsel in de maag moeten doorstaan. Voor een betere prestatie en functionering gedurende de dag is het belangrijk om ons lichaam in de ochtend te voorzien van brandstof.

Belangrijke voedingsstoffen

De voedingsstoffen die je tijdens je ontbijt binnenkrijgt, helpen je om beter te functioneren en te concentreren. Het ontbijt brengt je spijsvertering in de ochtend op gang en je lichaam krijgt makkelijker voedingsstoffen binnen die je gedurende de dag nodig hebt. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die ontbijten meer vitamines en mineralen opnemen dan niet-ontbijters.

Benieuwd wat een glas warm water en een banaan in de ochtend voor je lichaam kunnen doen? Lees dan snel verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2