Oei: déze trouwdatum kun je beter vermijden in 2023

trouwen

Dit is volgens de astrologie de slechtste dag om te trouwen

Door de coronapandemie hebben veel stellen hun huwelijk uit moeten stellen. Nu het alweer een tijdje zoals vanouds kan, zien we steeds meer koppels weer het huwelijksbootje instappen. En dat is natuurlijk geweldig, maar wist je dat je volgens de sterren déze trouwdatum het beste kunt vermijden in 2023? Kijk dus maar uit tegen welke dag jij ‘ja’ zegt. 

Slechtste trouwdatum

Als we de astrologie mogen geloven is 9 augustus 2023 de slechtste datum om dit jaar in het huwelijksbootje te stappen. Door een ongelukkige reeks kosmische gebeurtenissen zal deze datum gedoemd zijn om te mislukken, zo voorspelt een astroloog. Met name planeet Venus gooit roet in het eten. Dit komt doordat Venus verantwoordelijk is voor romantiek en relaties. Het is dus altijd een goed idee om de stand van de planeet Venus goed in de gaten te houden voordat je een trouwdatum prikt!

Venus zal in de periode van 22 juli tot en met 3 september in het teken staan van een retrograad. Hierdoor zal deze periode draaien om herzieningen als het gaat om relaties. Zo is de kans groot dat je in deze periode weer in contact kan komen met een oude vlam of ga je je relatie opnieuw evalueren. Plotselinge, onverwachte veranderingen in je relatie zullen dus gebonden zijn aan de meest ongelukkige dag om te gaan trouwen. Watch out!

Retrograad

Oké, we snappen dat je niet meteen overtuigd bent van de ‘slechtste trouwdatum van 2023’, omdat deze datum verwikkeld zit in een langere periode van iets minder dan drie maanden. Dus waarom dan precies 9 augustus? Wij leggen het je wat beter uit.

De planeet Venus kan een stuk meer weerstand geven dan andere planeten. Dus ook als het gaat om aanpassingen en veranderingen in relaties. Toch is een retrograad iets anders. Een retrograad is een periode waarin iedereen zal worden gevraagd om opnieuw dingen te overwegen. De retrograad van Venus leidt meestal tot periodes van twijfel en onzekerheid, waardoor de maanden juli tot en met september niet het meest ideaal zijn om te gaan trouwen.

Tegengewicht

Als Venus op 9 augustus een ’tegengewicht’ vormt tegen planeet Uranus – de planeet van rebellie, verzet en wanorde – zal het fundament waar relaties op zijn gebouwd kunnen gaan wankelen. Voor sommige mensen kan dit daarom ook een wake up-call zijn: van ongemakkelijke situaties, tot het testen van een romantische connectie.

De astrologie is dus op 9 augustus totaal niet ideaal. Toch zal dit ook een beetje te maken hebben met het huis in je geboortehoroscoop. Als Leeuw ‘je huis’ is in je geboortehoroscoop kan dit bijvoorbeeld voor heel wat opschudding zorgen als het gaat om relaties en verbindingen. Is dat bijvoorbeeld een Stier? Dan kan je ook wat abrupte verschuivingen ervaren.

Gelukkig duurt het nog maanden voordat we in augustus zitten, dus heb jij toevallig je trouwdatum gepland op 9 augustus? Dan heb je nog alle tijd om een aantal dingen te heroverwegen!

Lees ook: Petitie: ‘Schrap OV-staking op verkiezingsdag’

Bron: Happy In Shape | Beeld: Unsplash