Aha! Om deze reden ben je altijd je spullen kwijt (en zo vind je het terug)

spullen-kwijt

Goed nieuws voor mensen die altijd hun spullen kwijt zijn

Ben je ook altijd je sleutels kwijt op het moment dat je weg moet? Of kun je ineens je bril niet meer terugvinden? Sommige mensen lijken hier altijd last van te hebben. Sleutels, portemonnees, brillen en zelfs de telefoon moeten het verduren. Gelukkig is het logisch te verklaren. En ja, er is iets aan te doen!

Geen sloddervossen

Mensen die hun spullen steevast kwijt zijn, zijn geen sloddervossen. In tegendeel, ze zijn namelijk perfectionisten. Volgens sociaal wetenschapper en huishoudcoach Els Jacob komt dit omdat perfectionisten alles perfect willen doen. Hierdoor kunnen ze zich in hun eigen opruimsystemen verliezen. Ditzelfde geldt ook voor dromers met een korte spanningsboog. Ze kunnen er dus helemaal niets aan doen!

Opruimen

De oplossing voor het kwijtraken van je spullen ligt een beetje voor de hand. Opruimen werkt namelijk het beste. Zorg ervoor dat er geen onnodige spulletjes in je huis liggen en gooi het eventueel weg. Orde in huis kan namelijk helpen om een goed opruimsysteem te verzinnen waardoor je nooit meer iets kwijtraakt.

Opruimsysteem

Een opruimsysteem kun je helemaal naar eigen smaak inrichten. Probeer het systeem niet te moeilijk te maken en creëer vaste plekken. Leg bijvoorbeeld sleutels op een vaste plek of hang ze aan een haakje. Probeer er ook een routine in te vinden zodat je het elke keer op dezelfde plek legt. Doe dit ook voor andere spullen die je regelmatig kwijt bent. Je zult merken dat je voortaan niet meer hoeft te zoeken.

Zoeken

Toch iets kwijtgeraakt? Probeer je stappen van die dag of het laatste moment dat je het nog had te traceren. Als je denkt dat het op je vaste plek ligt, dan is de kans groot dat ze daar alsnog liggen. Wanneer je al wat langer zoekt, dan helpt het om er even niet aan te denken. Wanneer je met iets anders bezig bent, kan het zo zijn dat je het ineens weer weet!

Lees ook: Douane tip: deze kleding kan inchecken op het vliegveld vertragen

Bron: Max Vandaag | Beeld: Pexels