Oeps! Uit onderzoek blijkt dat mensen die voicememo’s sturen irritant zijn

Ben jij hier ook schuldig aan?

Whatsapp maakt het praten met mensen steeds makkelijker. De tekstberichten werden in het verleden al vervangen met emoticons, GIF’s en stickers. En met de komst van voicememo’s is ook bellen verleden tijd. Tegenwoordig sturen mensen hun berichten via de voicememo-functie, maar dat wordt niet door iedereen gewaardeerd. Nu is eindelijk het hoge woord eruit en is het officieel bewezen: mensen die een voicememo sturen zijn irritant. 

Millennials

Bellen is passé en spraakmemo’s zijn hot en happening. Dit zeggen deskundigen over de functie van Whatsapp. En met name bij millennials is deze functie erg in trek. Verschillende onderzoeken tonen namelijk aan dat millennials een enorme hekel hebben aan bellen. De reden? Voicemails.

Onderzoek

Wanneer je iemand belt en die persoon neemt niet op, dan eindig je automatisch bij de voicemail. Een domper wanneer je je hart wilt luchten bij iemand zonder eerst een bericht te moeten typen. De voicememo’s kun je daarom ook het beste zien als voicemails. Helaas is de functie heel gemakkelijk, en zijn we er vaak schuldig aan om meerdere voicememo’s te sturen. Uit onderzoek blijkt dat dit er juist voor zorgt dat ze als irritant beschouwd worden. Net als de mensen die het sturen. Oeps!

Tips

Als je toch je verhaal wilt doen zonder dat iemand zich daaraan stoort, zijn er een paar dingen waar je rekening mee kunt houden. Bedenk bijvoorbeeld waar die persoon op dat moment is en of hij of zij het bericht kan luisteren. Probeer ook alleen berichten te sturen die goed te verstaan zijn en zorg ervoor dat je niet in de wind staat. En stuurt de persoon jou alleen maar tekstberichten, dan kun je dat beter ook terugsturen. Zo houd je iedereen tevreden!

Lees ook: Opgepast: internetaankopen worden door nieuwe EU-wetgeving duurder

Bron: Vriendin | Beeld: Unsplash, Luke Porter