Ongelofelijk: wanneer je in DIT zwembad kijkt, krijg je de schrik van je leven!

Hierna kijk je nooit meer hetzelfde naar een zwembad

Wanneer je in een gemiddelde situatie een blik werpt in een zwembad, zie je hooguit wat bladeren op het water drijven of wat troep op de bodem. Maar wanneer je in dit zwembad kijkt, zie je iets totaal anders…

Met name wanneer je niet weet wat er zich in dit zwembad afspeelt en je per ongeluk in dit zwembad kijkt, kan het maar zo dat je je een ongeluk schrikt. Wanneer je in het water kijkt, zie je mensen staan! Ze drijven niet, ze zwemmen niet, ze STAAN en lopen rond alsof de zwaartekracht van het water hen niets doet. 

Interactie
Dit ‘zwembad’ is niets meer of minder dan een kunstinstallatie van Leandro Erlich, een kunstenaar uit Argentinië. Hij noemt zijn kunstwerk simpelweg ‘Swimming Pool’ en de installatie is te zien in Kanazawa, een stad in Japan. Om echt te ervaren hoe zijn kunstwerk in elkaar steekt, heeft Elrich het hulp van de toeschouwers nodig die onderin zijn kunstwerk willen rondlopen. Een duik in het zwembad is hier niet voor nodig. Toeschouwers kunnen gewoon via de onderingang het kunstwerk betreden. 

Ben jij benieuwd hoe dit precies in elkaar steekt? Bekijk dan onderstaande video.

Bron: Tip Hero. Beeld: Videostill Youtube