Oorpijn door je mondkapje? Met deze truc voorkom je dat

Als je een tijdje een mondkapje op hebt, kunnen je oren nogal pijn gaan doen…

We kunnen er niet meer omheen: mondkapjes. Niet alleen meer in het openbaar vervoer, maar ook in supermarkten, kledingwinkels en andere openbare gebouwen moeten we onze neus en mond bedekken. Helaas kan zo’n mondkapje op den duur best gaan trekken aan je oren. Gelukkig is die oorpijn met deze lifehack verleden tijd. 

Wat heb je nodig?

Niets zo vervelend als pijn aan je oren van je mondkapje. Gelukkig hebben de dames van Fashionchick.nl een stylish oplossing hiervoor. En die laten ze zien in een TikTokvideo. Het enige wat je nodig hebt zijn twee haarspeldjes. Je kunt voor statement speldjes gaan met parels of andere versiering, maar je kunt het ook klein en subtiel houden.

Zo ga je te werk

Het is niet moeilijk. Sterker nog: het is enorm simpel. Je doet de elastiekjes van de mondkapjes niet om je oren, maar zet ze met de haarspeldjes in je haar, achter je oren, vast. Zo is niet alleen oorpijn verleden tijd, ook zorgt dit ervoor dat je mondkapje goed strak blijft zitten. Bekijk hieronder in de TikTokvideo hoe dat eruitziet.

@fashionchick_official

Oorpijn door je mondkapje is vanaf nu verleden tijd! ? #mondkapje #lifehack #inspiration #foryou #foryoupage #fy #fyp #fashion #fashionchick

? Fast – Sueco the Child

Mondkapje te los?

Ook hebben we nog een bonustip voor als je mondkapje te los zit, maar je geen zin hebt om met haarspelden in de weer te gaan. Wat je dan kunt doen, is een knoopje maken in beide elastiekjes. Vouw vervolgens de zijkanten van het mondkapje wat naar binnen. In de volgende video laat @veroniquevdm zien hoe dat moet.

@veroniquevdm

Hoe kan je je mondmasker perfect doen passen! Laat weten of je deze tip kon gebruiken. #mouthmask #tip #makeitsmaller #xyzbca #besafe

? Bella ciao – HUGEL Remix Extended – El Profesor

Lees ook: Uhm oké? Kledingmerk komt met mini-jurk mét ingebouwd mondkapje

Bron: TikTok | Beeld: Pexels, Polina Tankilevitch