Op dit tijdstip kun jij het beste vliegen om turbulentie te voorkomen

turbulentie

Goed om te weten!

Stap jij niet vrijwillig het vliegtuig in en maakt de gedachte aan turbulentie je meteen nerveus? Dat kunnen we heel goed begrijpen. Gelukkig bestaan er verschillende hacks om turbulentie het meest te voorkomen. Zo moet je bijvoorbeeld goed letten op het tijdstip wanneer je je vlucht neemt. De kans op turbulentie is namelijk over de hele dag niet even groot.

Ochtendvlucht

Volgens Amerikaanse piloot Morgan Smith hebben sommige vluchten meer kans op turbulentie dan andere vluchten. Dit ligt echter aan het tijdstip waarop je vliegt. Zo geeft hij aan dat ochtendvluchten een stuk minder turbulentie kunnen hebben dan als je later op de dag gaat vliegen.

De reden dat de kans op turbulentie minder is in de ochtend, is omdat de grond dan nog niet opgewarmd is. Nu horen we je denken: ‘Wat heeft dat te maken met turbulentie?’ Nou een heleboel! De warme lucht die opstijgt vergroot namelijk de kans op turbulentie. Maar dat is niet het enige wat je kunt doen als je bang bent voor turbulentie. Als jij last hebt van vliegangst, is het verstandig om voor in het vliegtuig te gaan zitten. Op die plek is de turbulentie namelijk het minst voelbaar. Dit betekent automatisch dat de piloot eigenlijk altijd de best plek heeft, en geef ‘m eens ongelijk!

Turbulentie

Merk je dat er toch sprake is van wat turbulentie tijdens je vlucht? Dan is het vooral belangrijk dat je niet in paniek raakt. Merk je wat stress van anderen? Maak je dan vooral geen zorgen. Hoogstwaarschijnlijk is er iemand zijn/haar gordel vergeten om te doen. Eigenlijk is het enige waar je tijdens zo’n turbulentie aan moet denken, dat je niets laat vallen en niks morst. Focus je dus gewoon daarop als je je druk gaat maken. Voor je het weet is het weer voorbij.

Lees ook: Bali is er klaar mee: toeristen mogen niet langer scooters huren

Bron: Libelle | Beeld: Pexels