Last van een opgeblazen gevoel? Zo kom je er binnen 30 seconden vanaf

Heel vervelend, zo’n opgeblazen buik!

Lekker eten vinden wij heel belangrijk in het leven. Stiekem leven we dan ook van eetmoment naar eetmoment. Zeker met de feestdagen is het natuurlijk moeilijk om van de lekkernijen af te blijven. En waarom zou je ook! Het enige nadeel van al dat gesnaai, is dat het je soms een opgeblazen gevoel kan opleveren. Gelukkig bestaat er een trucje waarmee je in 30 seconden van dat vervelende gevoel af bent. 

Opgeblazen gevoel

Wanneer je per ongeluk iets meer eet dan je van tevoren van plan was, eindig je de avond vaak met een enorm opgeblazen gevoel. Heel vervelend! Je zit niet meer lekker en je bent constant bewust van je harde, bolle buik. Gelukkig is er een hele makkelijke manier om binnen 30 seconden van dit rotgevoel af te komen. En de oplossing is simpeler dan je zou denken!

Springen

De truc: bewegen! Spring bijvoorbeeld 30 seconden op en neer. Terwijl je springt, gaat je hartslag weer omhoog. Als je na 30 seconden stopt, is het belangrijk om even rustig adem te halen en je hartslag langzaam weer te laten dalen. De reden dat je je zo rot voelt als je te veel hebt gegeten, is dat je de hele tijd alleen maar hebt gezeten zonder te bewegen. Hierdoor is je hartslag erg laag, het is belangrijk dat je deze weer omhoog krijgt. Zodra je begint te bewegen, ga je je weer beter voelen. Je lichaam gaat het voedsel dat je zojuist hebt gegeten gebruiken als een brandstof tijdens het bewegen. Je bent er binnen een paar seconden helemaal vanaf!

Lees ook: Deze 9 gewoontes kunnen voor dat nare opgeblazen gevoel zorgen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: ELLE | Beeld: Pixabay