Opgelet! Zo herken je een vervalst pinautomaat voordat ‘ie je geld steelt!

Voorkom fraude met je pinpas en lees snel

Het is voor veel mensen zo’n gewoonte geworden dat we er eigenlijk nooit meer bij stilstaan dat het ook wel eens behoorlijk fout kan gaan. Velen van ons pinnen dagelijks, of in ieder geval meerdere keren per week, maar zijn zich niet meer bewust van de mogelijke gevaren…

Je stopt je pinpas in de pinautomaat, toetst je pincode in en klikt het bedrag aan. Een hele vanzelfsprekende handeling, maar in al deze stappen kun je potentieel beroofd worden van je zuurverdiende geld. Daarom hebben we nu de 4 meestvoorkomende pinautomaat fraudes op een rijtje gezet. Ze zijn zo te spotten, als je maar even oplet bij het pinnen!

Dit is een skimmer:
Ze zijn gemaakt om er uit te zien als een echte paslezer, maar dat zijn het natuurlijk niet. Kijk altijd of deze er uitziet zoals op het plaatje bij de pinautomaat en voel of de paslezer goed vast zit.

Het vervalste toetsenbord
Sommige criminelen monteren een 2de toetsenbord bovenop de originele ingavetoetsen van de pinautomaat. Zo registreren ze je pincode, zonder dat je dat door hebt. Voorkom dit door altijd even door te controleren of het toetsenbord niet extra dik is.

Lees snel verder op de volgende pagina, voor nog meer voorbeelden van pinautomaat vervalsing.


Pagina 1/2