Eigengemaakte, bijzondere oplossingen om de hitte de baas te blijven

oplossingen hitte

Bizarre of juist geniale oplossingen?

Er zijn veel creatieve mensen op de wereld, zo blijkt maar weer. We weten ons soms even geen uitweg meer met de aanhoudende hitte, maar gelukkig zijn er mensen die hier creatieve oplossingen voor hebben. In je eigen huis kun je heel gemakkelijk een van deze bijzondere oplossingen tegen de hitte zelf maken. 

Deze creatieve uitvindingen zien er op het eerste gezicht bijzonder uit, maar ze zijn wel erg handig!

IJsvest

Dé uitvinding om de hele dag door een gekoeld lichaam te hebben: het ijsvest. Dit vest zonder mouwen bevat ingebouwde koelelementen. Het enige dat je moet doen is de koelelementen een nachtje in de vriezer te stoppen, de volgende dag in het ijsvest te steken en je bent de hele dag bestand tegen de hitte. “Het vest is perfect voor alledaagse taken op hete dagen, zoals tuinieren, grasmaaien, met de hond gaan wandelen, en meer”, aldus de productomschrijving op de site.

oplossingen hitte ijsvest

Ventilator in bed

De warme, zwoele zomeravond zorgen voor slapeloze, zwetende nachten. Wat verkoeling onder de lakens kunnen we daarom wel goed gebruiken. Een zelfgemaakte bedventilator kan daarom de uitkomst zijn voor deze warme nachten. De koele lucht blaast de hele nacht onder je lakens, zodat jij de hele nacht door lekker kunt slapen. Bekijk de onderstaande video met de volledige instructie voor een bedventilator.

Bekijk op de volgende pagina welke handige oplossingen tijdens de hittegolf we nog meer voor je hebben!

Pagina 1/2