Waarom je vanaf nu altijd een oude sok en babypoeder meeneemt naar het strand

babypoeder sok strand

Een oude sok en babypoeder kunnen een bezoekje aan het strand een stuk plezieriger maken

De afgelopen periode hadden we te kampen met een hittegolf. Vele van ons zochten daarom verkoeling bij een zwembad of het strand. Een dagje strand kan heerlijk zijn met mooi weer, maar al dat zand… Daar worden we toch wat minder blij van. Gelukkig hebben we een handige tip hoe je binnen mum van tijd van al dat zand af bent.

Neem een oude sok en babypoeder mee naar het strand!

Strandtip

Heerlijk zo’n dagje vertoeven op het strand, maar al dat zand, daar worden we wel wat minder blij van. Wil jij niet je hele auto of huis vol hebben liggen met het zand na een dagje luieren op het strand? Dan komt deze tip vast van pas! Het enige dat je namelijk nodig hebt is een oude sok -die we allemaal vast nog wel ergens in de sokkenlade hebben liggen- en een flesje babypoeder.

Sok en babypoeder

Het enige wat je hoeft te doen is het flesje met babypoeder volledig te legen in de oude sok. Let er op dat je geen oude sok kiest met gaten erin, maar sokken waar het babypoeder niet zomaar uit kan vallen. Leg een knoop boven in de stok, zodat het poeder goed blijft zitten in de sok. Stop de sok in je strandtas en gebruik de sok voordat je het strand verlaat om al het overtollige zand van je lichaam af te kloppen. Het babypoeder absorbeert het eventuele zeewater, zorgt ervoor dat het zand gemakkelijk los laat en het verzorgt direct je droge huid. Nog een leuke bijkomstigheid: je voeten ruiken hierna ook nog eens superlekker! Geen lichaam vol met zandkorrels na een dagje strand, dus!

Bekijk de handige lifehack hieronder:

Lees ook: Geniaal: zo maak je van gewone sokken in een handomdraai enkelsokjes!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: 5 Minute Crafts | Beeld: Videostill, YouTube 5 Minute Crafts