Overal in je huis dierenhaar? Dit is wat je eraan kunt doen

dierenhaar

Er zijn verschillende makkelijke manieren om die haren op te ruimen

Onze huisdieren: we houden van ze. Toch is het vooral bij bepaalde katten- en hondenrassen zo dat ze behoorlijk uitharen. Hoe vaak je ze ook naar de trimmer brengt, je blijft overal in huis haren vinden. Het kan ervoor zorgen dat je moedeloos wordt. Wat kun je doen als je snel van al die plukjes haar af wilt zijn? Wij geven je enkele tips.

Alternatieven

We kennen allemaal de roller waarmee je eenvoudig haren van allerlei oppervlakken kunt verwijderen. De haren blijven aan de strip kleven, die je vervolgens van de roller af kunt scheuren. Klinkt ideaal, maar puntje bij paaltje ben je vaak lang bezig als je met die roller door je hele huis wilt gaan. Gelukkig zijn er eenvoudige en snelle alternatieven. Wij zetten ze voor je op een rij.

Borstel of handschoenen

Voor de eerste tip heb je alleen een haarborstel met stevige pennetjes en een plantenspuit nodig. Spuit de plekken waar veel haar ligt nat en borstel het haar vervolgens bij elkaar op een hoopje. Je kunt het dan makkelijk oppakken en bent sneller klaar dan wanneer je met een roller aan de gang gaat.

Een soortgelijke tip is die met rubberen handschoenen. Die handschoenen trekken haar aan, dus door ermee over plekken met veel haren te wrijven komt alles eenvoudig op een hoopje terecht. Was de handschoen na gebruik even af en je kunt deze methode lang toepassen. Werkt overigens ook met droogtrommel- en microvezeldoekjes!

Wasverzachter of panty

Ligt er tapijt in je huis? Dan kun je in een plantenspuit lauwwarm water met twee sprays wasverzachter mengen. Schud het goed door, spray een beetje op plekken waar veel haar ligt, laat het drogen en ga er vervolgens met de stofzuiger overheen. Je zult zien dat je tapijt er weer uitziet als nieuw!

Tot slot hebben we nog een tip voor je waarvoor je een panty nodig hebt. Knip een strip uit je panty en schuif die over de borstel heen waar je je huisdier mee kamt. Zorg ervoor dat alle pinnetjes van de borstel door de panty heen komen, waardoor de panty als een soort laagje op het kussentje van je borstel ligt. Borstel je huisdier ermee en trek de panty na afloop van de haarborstel af. Alle haren worden dan ook meegetrokken. Scheelt je een hoop werk!

Lees ook: 5 tekenen dat je met je kat naar de dierenarts moet

Bron: Tipnut | Beeld: Pixabay