We pakken onze koffer altijd al verkeerd in: met deze truc is het veel makkelijker!

Vanaf nu zul je je koffer zo inpakken!

De vakantieperiode is aangebroken en langzaamaan vertrekken veel Nederlanders voor een vakantie in eigen- of buitenland. Waar je ook naartoe zult gaan, de kans is groot dat de ophanden zijnde vakantie enige stress met zich meebrengt. 

Want niet alleen moet je bepalen wat je mee gaat nemen, je moet het ook nog inpakken.

Druk, druk, druk

Op vakantie gaan is leuk. Althans, dat zou het moeten zijn. Toch ervaren veel Nederlanders in de weken voor de ontspannende vrije weken een heleboel spanningen, ook wel vakantiestress genoemd. Dit alles heeft te maken met de voorbereiding: de vakantie moet zo perfect mogelijk zijn dus moeten we van tevoren alles goed hebben geregeld: de reisverzekeringen moeten zijn afgesloten, iedereen moet vrij hebben gevraagd, de koffers ingepakt en oh ja, waar liggen de paspoorten eigenlijk?

Een goede voorbereiding is het halve werk

Om deze stress te verminderen is het belangrijk om de voorbereidingen over verschillende weken uit te spreiden. Niet alles in één keer regelen, maar iedere week een aspect van de voorbereidingen. Zo ga je uitgerust op vakantie, waardoor je er meer van zult kunnen genieten. Heel belangrijk, want denken dat je eenmaal op de bestemming wel uit zal rusten is een mythe: op vakantie zijn we uit ons ritme en over het algemeen actiever dan wanneer we thuis zijn. Is de laatste week voor vertrek aangebroken? Dan wordt het tijd om de koffers te pakken. En dat kan met het trucje op de volgende pagina echt veel gemakkelijker dan je altijd dacht!


Pagina 1/2