Was jij nooit je panty’s? Dan wil je dit sowieso weten

panty's wassen

En het is belangrijker dan je denkt

In principe gooien we gedachteloos onze kledingstukken na het dragen in de was. Zodra het weer lekker fris en fruitig is, zijn we tevreden. Toch worden de panty’s vaak overgeslagen, aangezien de overlevingskans van een panty in de wasmachine niet heel groot lijkt. Niet erg verstandig, want het is juist hartstikke belangrijk om dit dunne stukje stof te wassen. Waarom en hoe? Dat leggen we je uit. 

Gooi die wasmachine maar vol!

Hygiëne

Onderzoekers kwamen er namelijk achter dat een panty dé broedplaats van bacteriën is. Dit stukje stof houdt veel vocht en warme vast, waardoor bacteriën zich graag op deze plek verzamelen. Dit klinkt niet alleen vies, maar kan ook erg vervelend zijn. Deze bacteriën vergroten namelijk de kans op huidirritatie of een infectie. En dat voorkom je natuurlijk liever.

Oplossing

Wanneer je het dus voor elkaar krijgt om je panty na één dag dragen nog heel te houden, gooi hem dan direct in de was. Door de panty te wassen worden alle bacteriën gedood en hierdoor voorkom je allerlei ongemakken. Daarnaast ga je ook nog eens helemaal fris en fruitig de deur uit.

Wastips

Maar hoe was je een panty nou eigenlijk? Zet de wasmachine allereerst op lage temperatuur en probeer de panty samen met wat andere kledingstukken te wassen, zoals ondergoed of sokken. Hierdoor beschadigd je panty minder snel en heb je er een stuk langer plezier van. Pas op: was je panty’s niet tegelijk met je beha’s, want de haakjes van je beha kunnen ladders veroorzaken. Stop vervolgens je panty nooit in de droger, want ook hierdoor krijg je snel een ladder.

Lees ook: Zo hergebruik je een kapotte panty als handig hulpmiddel

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Pantyspecialist | Beeld: Pexels