Paracetamol tegen pijn? Een biertje werkt veel beter!

pijn

Onderzoek wijst uit dat alcohol een betere pijnstiller is dan paracetamol

Alcohol lost je problemen niet op, maar melk ook niet! Veel mensen drinken af een toe een koel biertje om lekker te ontspannen. Maar, wist je dat alcohol pijn beter kan verzachten dan paracetamol? Een biertje is natuurlijk veel gezelliger dan paracetamol, dus de volgende keer dat je ergens pijn hebt kun je net zo goed gezellig een pilsje meedrinken.

Middeleeuwen

We zijn natuurlijk veel meer ontwikkeld dan in de Middeleeuwen, we hebben inmiddels wc’s en riolering, maar sommige dingen hadden ze wel bij het rechte eind. Pijnstillers bestonden nog niet, dus de beste oplossing tegen pijn was destijds wat alcohol drinken. Onderzoekers van de Universiteit van Greenwich bewezen dat alcohol een betere pijnstiller is dan paracetamol.

Drie glazen

Er deden 404 mensen mee aan de studie. De onderzoekers vergeleken hoeveel pijn mensen nog voelden na twee pinten en een paracetamol. Wat blijkt? De pintjes verzachten de pijn met een kwart, wat meer is dan een paracetamol. De hoeveelheid alcohol kun je vergelijken met drie Nederlands formaat biertjes. Dit levert bij de gemiddelde volwassene een alcoholpercentage van 0,08% op.

Oppassen

Als je ’s ochtends wakker wordt met hoofdpijn is het natuurlijk niet erg wijs om voor je werk drie biertjes weg te tikken. Daarbij komen ook nog de gevaren van alcohol zoals uitdroging en het feit dat je er snel van aankomt. Het is een leuk weetje als je denkt fris te moeten drinken op een feestje omdat je paracetamol slikt, want je kunt dus net zo goed de paracetamol laten staan en voor een lekker drankje kiezen.

Lees ook: Heb je last van hoofdpijn? Dit drankje helpt je er zó vanaf!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

 Bron: Beautify | Beeld: Pexels