Dit is waarom je voortaan altijd in een parkeergarage zou moeten parkeren

De parkeergarage is zo slecht nog niet

Mensen vermijden vaak ten onrechte parkeergarages, blijkt uit onderzoek van De Consumentenbond. Mensen zoeken vaak naar een parkeerplaats op straat, omdat ze denken dat ze veel duurder uit zijn als ze in een parkeergarage gaan staan. Dit blijkt in heel veel gevallen niet te kloppen, zo ontdekte de Consumentenbond. 

Voortaan toch maar naar de garage?

Amsterdam

Uiteraard vindt je de duurste parkeergarages in Amsterdam. Daar is alles immers een stukje duurder. Q-Park Bijenkorf spant hiermee de kroon. Daar betaal je negen euro(!) per uur. Als je echter twintig minuutjes wilt lopen, betaal je de helft minder in garage Markenhoven.

Op straat

Zoals hierboven beschreven is, is het vaak. Als je bereid bent om even verder te lopen, kan dit flink schelen in de portemonnee. Als je een garage kiest dan betaal je gemiddeld 2,75, terwijl je op straat 3,94 kwijt bent per uur. Dit komt doordat er op straat vaak minder plek is. Gemeentes willen chaos voorkomen en juist daarom vragen ze meer voor een plek op straat dan in een parkeergarage.

Q-Park

Let bij het kiezen van je garage wel op welke garage je kiest. Q-Park heeft de naam om flink hogere prijzen te hanteren dan andere parkeergarages. Het kan dus wel lonen om even verder te rijden. Soms scheelt het maar 10 minuten en toch veel geld. Snel verdiend, toch?

Duur vs. goedkoop

Om je even een handje te helpen, had de Consumentenbond ook een overzichtje gemaakt van de duurste en de goedkoopste garages. Zo weet je precies waar je wel en niet moet parkeren.

Dit zijn de duurste garages:

Garage Prijs
Amsterdam, Q-Park Bijenkorf 9 euro per uur
Den Haag, Q-Park Veerkaden 6 euro per uur
Utrecht, Q-Park La Vie 5 euro per uur
Nijmegen, Casino 5 euro per uur
Rotterdam, Q-Park Bijenkorf 4 euro per uur

Dit zijn de goedkoopste garages:

Garage Prijs
Zoetermeer, Stadshart P1 Gratis (voor 2 uur)
Alkmaar, Il Palazzo Gratis (voor 2 uur)
Leiden, Langegracht 0,50 euro per uur
Deventer, Beestenmarkt 1 euro per uur
Helmond, Q-Park Smalstraat 1,10 euro per uur

Lees ook: Dit is de fataalste zitplaats in een auto

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | beeld: pxhere