Krassen op je dvd of cd? Je verwijdert ze met pindakaas!

Pindakaas is niet alleen lekker, maar ook handig!

Niks zo vervelend als een filmavondje die niet door kan gaan, omdat er te veel krassen op je dvd zitten. Je dvdspeler kan er niks meer mee en jij druipt verdrietig af. Je had zoveel zin om juist die film te staan en die staat nou net net op Netflix. Wat nu? Toch een nieuwe kiezen of ga je het verhelpen met deze handige truc!

Wij pakken een pot pindakaas.

Hoe werkt het?

Culinaire weblog Chow deelt een hele handige tip, waarbij uitgelegd wordt hoe je snel een kras kunt dichten door middel van pindakaas. Uiteraard zal dit de kras niet volledig verwijderen, maar je kunt heel waarschijnlijk wel gewoon je film even kijken en dat was toch de bedoeling! Dit is hoe het werkt.

  • Pak een pot pindakaas zonder stukjes. De gladste variant, is de beste.
  • Smeer een laagje pindakaas op het bekraste deel en laat dit even een minuutje intrekken.
  • Haal de pindakaas nu weg met een zacht doekje of een tissue.

Waarom werkt het?

De reden dat dit werkt is dat de olie uit de pindakaas plakkerig is en de oppervlakte van de kras tijdelijk opvult. Hierdoor zal je geen haperingen hebben in je dvd en kun je ‘m kijken, zonder dat hij steeds van de hak op de tak springt. Dit is echter geen oplossing die permanent is. Uiteindelijk komt de kras weer terug en zul je weer tegen hetzelfde probleem aanlopen. Deze truc kun je ook uitvoeren met tandpasta en vaseline.

Lees ook: Plan vakantiedagen in 2019 slim in en krijg 30 extra vrije dagen erbij!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: Lifehacker | Beeld: pxhere, fotomontage