5 Pinterest-hacks die daadwerkelijk verkoeling bieden tijdens de hittegolf


Deze Pinterest-hacks werken echt

Wij zijn dol op gekke tips en weetjes (vandaar de naam…). We delen dan ook graag gekke hacks, zoals zelfgemaakte koelelementen en airco’s of hoe je jezelf kunt ontharen zonder te scheren. Deze Pinterest-hacks zijn getest door Buzzfeed-redacteur Emily Shwake en werken gegarandeerd!

Wat ga jij proberen?

1. Gebruik antiperspirant tegen blaren

Wij dragen in de zomer graag leuke slippertjes en sandaaltjes, maar ai ai ai, die kunnen flinke blaren veroorzaken. Door de hitte zwellen je voeten op en begin je te zweten. Die leuke sandaaltjes met vele bandjes zien er prachtig uit, maar erg comfortabel zitten ze niet. Dat, in combinatie met je opgezwollen, zweterige voeten, resulteert in flinke blaren. Gelukkig is dit heel gemakkelijk opgelost met een beetje antiperspirant. Let op, dit is niet hetzelfde als deodorant! Kies het liefst een gel of stick, dat smeert gemakkelijk op je voeten. De antiperspirant zorgt ervoor dat je niet meer zweet en brengt een beschermend laagje aan op je voet. Smeer je voeten in met de gel (focus op de plekken waar je snel blaren krijgt) en wacht even voordat je de schoenen aantrekt. Aan het eind van de dag zul je zien dat je geen blaren hebt gekregen!

2. Inlegkruisjes tegen okselzweet

Word jij ook zo gek van zweetvlekken in je shirtje of jurkje? Helaas is er soms geen ontkomen aan, het is nu eenmaal warm buiten. Helaas is het in veel lichte kleuren goed zichtbaar en worden met name je witte kleren er niet mooier van. Vandaar deze tip: plak een inlegkruisje in de oksel van je shirt, blouse of jurk. Het inlegkruisje is dun genoeg om niet te kunnen zien, maar het neemt al het vocht op waardoor het niet in het shirtje komt. Vooral handig als je heel graag een grijs of wit topje aan wilt. Het kan een beetje gek aanvoelen, maar als de nood hoog is en je er presentabel uit moet zien, tja…

3. Een spons als koelelement

Misschien ben je geen kampeerder of fervent picknicker, dus heb je geen koelelementen in de vriezer liggen. Of wil je je lunch koel houden zonder een zwaar koelelement mee te slepen. Geen nood, die kun je heel gemakkelijk zelf maken. Dit zelfgemaakte koelelement is herbruikbaar en hartstikke goedkoop. Het enige wat je nodig hebt is een spons en een afsluitbaar plastic zakje. Maak de spons nat en doe hem in het zakje. Sluit deze goed af en leg hem een nachtje in de vriezer. Het resultaat? Een licht en herbruikbaar koelelement! Zodra het water smelt neemt de spons het weer op, dus je hoeft je geen zorgen te maken over nattigheid.

Lees de twee andere Pinterest-hacks op de volgende pagina.

Pagina 1/2