Nieuwe reisbuddy? Lees dit voordat je met iemand op vakantie gaat!

vakantie

Zo ga je goed voorbereid op vakantie

Ga je voor het eerst op vakantie met iemand met wie je nog nooit eerder lang weg bent geweest? Dan maak je je waarschijnlijk een klein beetje zorgen over hoe dat in zijn werk moet gaan. Want diegene is nog helemaal niet op de hoogte van jouw (vreemde) gewoonten -we hebben ze allemaal. Gaat het dan wel goed komen?

Lees eerst even dit.

Tips

Of het nu een vriend(in) of een nieuwe liefde is; er komt een keer dat je voor het eerst met die bepaalde persoon op vakantie gaat. Het zal eerst even wennen worden, want misschien kennen jullie elkaar nog niet zo lang of zijn jullie nog niet op de hoogte van elkaars routine, vreemde trekjes en misschien wel minder leuke eigenschappen. Met deze vijf tips van Skyscanner zorg je ervoor dat je straks niet teleurgesteld wordt op vakantie en dat je vriendschap/liefde intact blijft.

1. Spreek samen af

Ook al heb je al heel vaak samen afgesproken, toch is het aan te raden om een afspraak te maken die bestemd is voor het doorspreken van jullie vakantie of reis. Praat over wat jullie leuk vinden om te doen op vakantie of over plekken die je beide graag wilt bezoeken. Zo kun je van tevoren afspraken maken en consessies doen.

2. Onderneem samen iets

Altijd samen koffiedrinken, eten of films kijken is natuurlijk heel makkelijk. De echte uitdaging ontstaat pas wanneer je samen iets avontuurlijks gaat doen. Ga bijvoorbeeld hiken of iets anders doen waarbij jullie allebei uit je comfortzone worden gehaald.

3. Stel elkaar vragen

De beste manier om erachter te komen hoe je reispartner zijn of haar reis voor zich ziet, is door er naar te vragen. Bespreek activiteiten, verblijfplaatsen en routines. Zo voorkom je dat je reisbuddy in een viersterren hotel wil slapen terwijl jij liever in een hostel bivakkeert. Wees hierbij ook vooral heel eerlijk: zie je het uiteindelijk toch niet zitten of zijn jullie echt enorm verschillende vakantiegangers, spreek je zorgen dan eerlijk uit.

4. Heb geen verwachtingen

Last but not least: vergeet niet om geen verwachtingen te hebben. Wie namelijk heel hoge verwachtingen heeft, wordt vaak enorm teleurgesteld als dingen toch anders blijken te gaan. Verwacht dan ook niet dat alles vlekkeloos gaat verlopen; je zult op vakantie nog wel tegen dingen aanlopen die je van tevoren niet had voor zin.

Het advies? Maak goede afspraken en als je eenmaal op bestemming bent: relax. 

Lees ook: Oeps: deze plekken slaan we meestal over als we ons insmeren

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Pxhere