Rij jij altijd door tot de laatste druppel in je benzinetank? Niet doen en dit is waarom!

 

Er zijn veel redenen te noemen om eerder te tanken!

Ben jij iemand die gewoon doorrijdt als dat vervelende rode benzinetekentje op het dashboard gaat branden? Veel mensen negeren dit lichtje graag, omdat je voor een tank benzine diep in de buidel moet tasten. Nog maar even uitstellen dan maar? Helaas… dit is niet zo’n goed idee. 

Je kan beter op tijd tanken om de volgende redenen.

Pech langs de weg
Dit is natuurlijk een open deur; als je te lang wacht met tanken, wil je auto op den duur niet meer verder rijden. De ANWB krijgt hier dagelijks tientallen meldingen van en heeft het er maar druk mee. Het is immers niet de bedoeling om naar de dichtstbijzijnde benzinepomp te lopen met een jerrycan in je handen. Daarbij riskeer je ook nog een fikse boete van 280 euro wegens het onnodig stilstaan op de snelweg.

Brandstofpomp gaat stuk
Niet alleen riskeer je een boete, maar je brandstofpomp kan ook naar de gallemiezen gaan. Hij moet extra werk verrichten om de motor draaiende te houden en dat zorgt ervoor dat-ie veel sneller slijt. Een nieuwe pomp kost al snel honderden euro’s.

Vuilophopingen
Dat restje brandstof wat je nog probeert door de motor te jagen, brengt extra viezigheid met zich mee. De tank en de motor worden op die manier erg vuil. Het kost je veel geld als je de tank en motor dan weer op orde wilt krijgen. Ook loop je het risico dat je niet door de CO2-keuring komt.

Al met al goede redenen om in het vervolg toch die afslag te nemen naar het benzinestation!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Dagelijkseweetjes | Beeld: Pexels