Rijk worden? Leer dan deze vier slechte gewoonten af

gewoonten rijk

Wie kan deze tips goed gebruiken?

Natuurlijk is het een stukje makkelijker om bizar rijk te worden als je wordt geboren in een rijke familie. Maar alle kleine beetjes helpen. Daarom hebben we vier gewoonten op een rijtje gezet die je toch echt moet afleren als je een dikke bankrekening wilt hebben.

1. Niet sparen

Ja, dit klinkt als een open deur. Maar het is wel een van de belangrijkste dingen die je kunt doen. Zorg er in elk geval voor dat je een noodpotje hebt, waar je elke maand een klein bedrag in stort. Mocht er dan een keer iets gebeuren, dan hoef je niet halsoverkop een grote uitgave te doen waar je niet op bent voorbereid. Dat scheelt je sowieso flink wat stress. Tip: maak echt een andere bankrekening aan voor je noodfonds. Zo kom je niet zo snel in de verleiding om er toch geld af te halen.

2. Praten over geld

Zet jij graag op Facebook of Twitter wat voor leuke plannen je allemaal hebt met je salaris voor die maand? Of wat voor prachtige aankoop je hebt gedaan? Doe maar niet. Hiermee geef je in principe aan dat jij iets hebt wat het stelen waard is. En als criminelen lezen dat je je geld weer binnen hebt, lezen ze het bijvoorbeeld ook wanneer je je huis een weekje onbewaakt achterlaat omdat je op vakantie bent. Zo ben je je gloednieuwe MacBook, waarvan je trots een foto op Facebook had gezet, weer net zo hard kwijt. Je zorgt zo dus voor onnodig risico.

Lees op de volgende pagina welke tips er nog meer zijn!