Stop roestige spijkers in een plastic fles en zie wat je er mee kunt doen!

roestige spijkers

Zo zijn oude, roestige spijkers toch nog ergens goed voor

Wanneer we even het oude schuurtje in duiken, vinden we waarschijnlijk een grote hoeveelheid aan oude, roestige spijkers. We gebruiken ze niet meer voor het timmeren, dus dan gooien we het maar weg? Nee, dit is hartstikke zonde! Roestige spijkers kunnen we namelijk nog voor een heel ander doeleind in huis gebruiken. Benieuwd waarvoor precies? Lees dan snel verder!

Het roest dat om de oude spijkers heen zit zou zomaar een leven kunnen redden.

Zuurstof voor planten

Een leven kunnen redden? Ja, en niet zomaar een leven! Wist je al dat onze huisplanten erg veel baat kunnen hebben bij het oude roest dat zich onder andere gevormd heeft om oude spijkers heen? Het ijzer dat in roest zit bevordert namelijk de zuurstof. En wie hiervan kunnen profiteren? Onze planten! Heb je een prachtige plant in huis, maar lijkt deze steeds meer te gaan hangen en worden de bladeren doffer en verkleuren ze? Dan is dit dé truc die het leven van je dierbare plant nog zal kunnen redden.

Wat moet je doen?

Dit is wat je moet doen om roestige spijkers te gebruiken als extra ‘voeding’ voor planten. Verzamel een stuk of zes oude spijkers. Vul een plastic flesje voor de helft met water. Voeg hier de spijkers aan toe en laat ze een aantal minuten weken in het water. Je zal zien dat het water langzaam van kleur zal veranderen. Draai de dop op het waterflesje en schud een paar keer goed door elkaar. Prik met een scherp voorwerp drie gaatjes in het plastic dopje. Op deze manier creëer je een soort van gieter. Knijp vervolgens het roestige water uit over de potaarde van de plant. Je zal zien dat de plant er na korte tijd weer als herboren uit zal zien!

Bekijk hieronder de handige lifehack plus nog veel meer superhandige tips voor het tuinieren:

Lees ook: Zo verwijder je vogelpoep van je auto zonder krassen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: YouTube, Blossom | Beeld: Videostill, YouTube