Ruiken jouw handdoeken een beetje muf? Geen nood; met DIT middeltje is dat snel verleden tijd!


Een waar wondermiddel voor je handdoeken!

Na een welverdiende douche- of baddersessie is niets vervelender dan je afdrogen met een muffe handdoek. Toch kan het maar zo dat je net gewassen handdoek helemaal niet zo fris ruikt als de verpakking van je wasmiddel belooft. Gelukkig is dit euvel makkelijk verholpen met een scheutje azijn.

Heb jij na het douchen weleens naar een zuur ruikende handdoek gegrepen? Dan ben je vast niet de enige. Als je je handdoeken vochtig – of zelfs nat – in de wasmand gooit, ontstaat er een zure geur. Helaas is waspoeder of wasverzachter er niet tegenop gewassen om deze geur uit je handdoeken te halen, waardoor ze zelfs na een wasbeurt nog zuur kunnen ruiken.

Zure geur verwijderen 
Gelukkig hoef je helemaal geen ingewikkelde wasmanier toe te passen om je handdoeken weer fris te laten ruiken. Het enige speciale ingrediënt dat je aan je wasverzachter moet toevoegen, is een scheutje witte azijn.

De azijn verwijdert de zure geur uit je handdoeken en ook het schuurpapier-effect is met dit trucje verleden tijd. De azijn zorgt er namelijk ook voor dat je handdoeken niet hard worden, maar lekker fluffy blijven.

Je hoeft je geen zorgen te maken dat de geur van azijn in je handdoeken blijft zitten. De waspoeder en wasverzachter zorgen er op hun beurt weer voor dat je handdoeken niet naar azijn zullen ruiken. Wel is het belangrijk dat je je handdoeken niet al te vaak wast met azijn. Doe je dit toch? Dan zal de geur van azijn je wasmiddel uiteindelijk wel verslaan en een permanente verblijfplaats vinden in je handdoeken. En dat wil je ook niet. Was je handdoeken daarom alleen met azijn zodra ze muf beginnen te ruiken.

Beeld: Unsplash