Ruimte in de koelkast verdubbelen? Gebruik eetstokjes!

Zo verdubbel je de ruimte in je koelkast door middel van eetstokjes

Hoe groot een koelkast ook is, de ruimte voor bepaalde producten blijft beperkt. Ben je iemand die graag voor de rest van de week kookt? Dan kunnen de (tupperware)bakjes zich al snel ophopen in je koelkast. Omdat deze bakjes vaak afgedekt zijn met wat aluminium- of vershoudfolie, kun je ze niet zomaar op elkaar stapelen. Gelukkig is dat met deze handige tip met eetstokjes straks verleden tijd!

Deze tip om de ruimte in de koelkast te verdubbelen kost je amper geld of moeite!

Eetstokjes in de koelkast

Hoe kunnen een paar simpele, houten eetstokjes er dan voor zorgen dat je de ruimte in je koelkast kunt verdubbelen? Heel simpel: de eetstokjes dienen als een soort van ‘bruggetje’ tussen de verschillende bakjes. Heb je bijvoorbeeld een bakje in de koelkast staan dat afgedekt is met wat aluminiumfolie? Leg dan twee eetstokjes over het bakje heen. Vervolgens kun je heel gemakkelijk een ander bakje er bovenop plaatsen, zodat je de ruimte boven het eerste bakje ook optimaal benut! Wel zo makkelijk wanneer je je hele koelkast vol hebt staan met verschillende afgedekte bakjes en je ruimte te kort komt in de koelkast.

Spons

Daarnaast hebben we nog een extra tip voor je. Heb je er ooit aan gedacht om een spons onderin de groentelade van je koelkast te leggen? Vanaf nu wel! Groenten en fruit verliezen namelijk hun smaak en textuur als je ze in de koelkast legt, omdat het een vochtige omgeving is. Om deze producten zo lang mogelijk vers te houden kan een spons goed van pas komen. Een spons neemt namelijk al het overtollige vocht in de koelkast op, waardoor het niet meer in je groenten en fruit kan trekken. Het resultaat: langer houdbare en smaakvollere groenten en fruit uit de koelkast!

Lees ook: Dit is de smerigste plek in de koelkast die je vaak vergeet schoon te maken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Apartment Therapy | Beeld: Tips en Weetjes©