Zo stelt de camera van je Samsung smartphone wel altijd goed scherp

samsung smartphone

Zo stel jij de camera van je Samsung smartphone altijd scherp

Als je een foto wilt maken, maar de camera van je Samsung smartphone niet goed scherp wil stellen is dat natuurlijk frustrerend. Daarom is het heel goed om dit trucje in je achterhoofd te houden. Nu heb je nooit meer de frustratie dat je foto niet perfect scherp wordt (tenzij de lens niet schoon is uiteraard).

Alleen maar heldere foto’s voor jou!

Volledig scherpstellen

Als je een mooi kiekje wilt maken van die ene berg op vakantie, dan wil je natuurlijk wel dat je die later in de best mogelijke kwaliteit terug kunt zien. Als je camera op dat moment niet goed scherp stelt, zorgt dat voor veel ergernis achteraf en dat moet je natuurlijk zien te voorkomen. Als je het vermoeden hebt dat je smartphone niet goed scherp stelt dan kun je dat voorkomen door even met je telefoon te schudden. Dit klinkt natuurlijk een beetje gek, maar dit is een functie van de telefoon om de scherpstelling even te resetten.

Gericht scherpstellen

Als je graag wilt scherpstellen op een specifiek onderdeel van de foto, dan kun je dat doen door op dat onderdeel te klikken op het moment dat het in het vizier van je camera is. Wil je dus scherpstellen op iemands gezicht en de rest wat vervagen, dan klik je op het gezicht van diegene. Zo kun jij echt foto’s maken als een pro en zal iedereen jaloers zijn op jouw fantastische vakantiekiekjes.

Lees ook: Belangrijk: te weinig mensen weten dit, maar bijna elke telefoon heeft een ‘SOS-functie’!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Beeld: Tips en Weetjes©