Shoppen? Met deze 4 tips voorkom jij een miskoop

miskoop

Bespaar geld met deze handige tips

We hebben allemaal wel iets in de kast hangen wat we in een opwelling hebben gekocht, maar eigenlijk nooit hebben gedragen en ook nooit zullen dragen. Krijg je nog steeds een schuldgevoel van alle kledingstukken die nog met prijskaartje in je kast op je wachten? Met deze vier tips voorkom je een onnodige miskoop.

1. Maak een shopping list

Shoppen is een leuke activiteit, maar als je niet gericht shopt, kom je snel in de verleiding om ‘koopjes’ mee te nemen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Ofwel kopen om het kopen. Wees kritisch, probeer een shopping list te maken van dingen die je écht nodig hebt en houd je daar dan ook aan.

2. Laat je niet te veel beïnvloeden

De verkoper vindt dat alles geweldig staat. Neem een eerlijk persoon mee op je shopping spree, bijvoorbeeld je moeder of je beste vriendin. Twijfel je echter over een bepaald kledingstuk, ga dan vooral op je eigen gevoel af en laat je niet beïnvloeden door de mening van anderen. Voel je niet verplicht om iets te kopen!

3. Trendgevoelige items

Als je een kledingstuk in de eerste instantie in de winkel ziet hangen, denk je al gauw: “O, dat is leuk! Zoiets droeg Nikkie Plessen laatst ook.” Na een paar weken kun je het zomaar beu zijn en blijkt het eigenlijk een miskoop te zijn. Het is daarom verstandiger om een tijdloos kledingstuk te kopen dat je vaker zult dragen en waar je jarenlang plezier aan beleeft.

4. Pas de kleding altijd

Als de maat achteraf toch niet goed is én je kunt het niet meer ruilen (altijd even checken!), hangt het maar in je kast en is goedkoop uiteindelijk duurkoop!

Lees ook: Zo verwijder je na het strijken die vervelende strijkplekken uit je kleding

Bron: Grazia archief | Beeld: Pexels