Kan jij niet slapen met dit warme weer? Met deze simpele trucjes lukt het straks wel!

Met deze trucjes ben jij de warme nachten straks de baas!

Het is weer zo ver; de warme nachten zijn terug in ons land. Niet altijd even comfortabel en het kan flink ten koste gaan van je eigen nachtrust. Soms helpt een been buiten je deken of helemaal geen deken gewoonweg niet meer en moet je opzoek naar een andere oplossing. Vaak zijn de meest simpele dingen niet de dingen waar je aan denkt.

Kruik
Deze oplossing is er zo één. We gaan je namelijk afkoelen met de goede oude kruik. Nu moet je ‘m niet gelijk vullen met warm water, want daar koel je niet vanaf. Wat je wel moet doen is de kruik vullen met koud water en hem vervolgens een uurtje (of langer als je de tijd hebt) in de koelkast leggen. Hoe langer hij in de koelkast ligt des te kouder hij wordt en dus hoe koeler jij het ’s nachts hebt. Leg de kruik daarna in je bed en gegarandeerd dat jij minder zweet ’s nachts en je een stuk rustiger slaapt.

Douche
Andere dingen die je kan doen om het ’s nachts iets koeler te hebben, is voordat je gaat slapen een lauwwarme douche nemen. Door dit te doen voelt de lucht om je heen koeler aan. Als je verbrand bent en je het daarom heel warm hebt is het raadzaam om je in te smeren met aloë vera.

Apparaten
Zorg dat je geen laptop, smartphone of tablets meeneemt naar je slaapkamer. Deze apparaten geven enkel hitte af en daardoor wordt je kamer ook warmer. Daarbij is het verstandig om de ramen en deuren gesloten te houden overdag, zodat de hitte niet de kans krijgt om je huis binnen te komen.

Wil je nog meer trucs? Deze neuroloog geeft ook nog tips!

Wil je deze tips bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld ter illustratie