Ongelofelijk: blijkbaar spelen we het spel UNO ons hele leven al verkeerd

UNO

Dankzij deze ene regel veranderd het hele spel

Misschien is het wel een van de leukste en bekendste spelletjes in ons land: UNO. Bij dit gezellige Amerikaanse familiespel is het de bedoeling om als speler zo snel mogelijk al je kaarten weg te spelen. Grote kans dat dit spel al voor vele heftige discussies heeft gezorgd in de familie, want het heeft een hoop weg van het kaartenspel ‘pesten’. 

Toch zit er één regel in het spel die waarschijnlijk iedereen tot nu toe niet heeft toegepast bij het spelen van UNO.

Spelregels
De Amerikaanse LaToya McCaskill Stallings besloot op een dag om eens goed (écht goed) de spelregels van UNO door te nemen. Daarbij kwam zij tot de conclusie dat de beruchte ‘+4’ kaart niet zomaar gebruikt mag worden. LaToya schrijft over haar bevinding het volgende op Facebook: “Het heeft me 35 jaar op deze aarde gekost om te beseffen dat ik UNO verkeerd speel.”

+4 kaart
De meesten weten inmiddels dat de ‘+4’-kaart ervoor kan zorgen dat je nooit van al je kaarten af lijkt te komen. Erg vervelend, maar nu blijkt dus ook dat het opleggen van deze kaart niet zomaar mag! Volgens de spelregels mag je namelijk enkel deze kaart leggen als je helemaal geen andere kaart kunt leggen. Betrap je iemand erop die dit toch stiekem probeert te doen? Dan moet diegene zélf vier kaarten pakken. Ha! Dat is nog eens een verbetering van het spel!

Lees ook: Oeps: we speelden Monopoly al die tijd verkeerd

Bron: HLN | Beeld: Uno doorNate Cull onder de licentie CC BY 2.0