10x waar je een spons nog meer voor kunt gebruiken

5. Maak stempels

Dit is heel leuk om te doen met (klein)kinderen! Je kunt sponzen in allerlei vormpjes knippen, zoals hartjes, ruitjes, rondjes en misschien zelfs sterretjes. Hiermee kunnen je kinderen met een beetje verf naar hartelust stempelen. Leuk voor een druilerige dag!

6. Nagellakremover

Heb je weleens zo’n potje nagellakremover gekocht waarbij je je vinger in het potje moest stoppen en ronddraaien? Deze handige dingen werken fantastisch, vooral voor glitternagellak. Het jammere eraan is dat ze relatief duur zijn en ook voor extra afval zorgen. Je kunt ze heel gemakkelijk zelf maken door een spons in een glazen potje te doen en deze te doordrenken met nagellakremover. Stop je vinger erin, draai even rond en je nagellak is er binnen no-time af.

7. Kerstversiering inpakken

(Oude) sponzen kun je heel goed gebruiken om breekbare spullen als kerstballen in te pakken. Ze zijn buigzaam en passen gemakkelijk tussen de versiering.

8. Verwijder pillen en pluisjes

Gebruik de harde kant van een schuursponsje om voorzichtig pluisjes van truien te verwijderen. Wrijf lichtjes over de stof en je zult zien dat die lelijke pluisjes binnen de kortste keren loslaten.

9. Verwijder behang

Wil je een stuk behang verwijderen maar heb je geen machine? Je kunt het behang ook losmaken met een spons. Meng wasverzachter met warm water en doe de spons hierin. Knijp goed uit en wrijf met de spons over het behang om de lijm los te weken.

10. Bescherm je vloeren

Heb je geen viltjes meer voor onder de poten van je meubels? Knip een spons in stukjes en lijm deze eronder.

Pagina 2/2

Lees ook: Binnenkort op vakantie? Waarom je altijd zonnebrandcrème op moet doen in het vliegtuig

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Apartment Therapy | Beeld: Pxhere