Strijk je shirt glad binnen 1 minuut zonder strijkijzer

shirt strijken
Kreukels krijg je makkelijk uit je shirt zonder te strijken

Je dag kan niet slechter beginnen dan ’s ochtends een shirt uit de kast pakken en zien dat deze vol met kreukels zit. Sta je op tijd en lukt het niet om de strijkplank en het stijkijzer erbij te pakken? Dan is er gelukkig ook nog een andere simpele truc, waarbij je je shirt binnen 1 minuut kreukvrij kan maken.

En nee, je hebt voor deze truc geen strijkijzer nodig!

Simpele strijktip

Ondanks dat je je shirts zorgvuldig opvouwt na het wassen en opbergt in de kast, kan het voorkomen dat deze alsnog vol met kreukels zitten. Met name bij katoenen shirts zie je deze kreukels snel. Een handige truc waarbij je niet de alle strijkapparatuur nodig hebt ligt gelukkig binnen handbereik. Het enige dat je nodig hebt is een plantenspuit met water en een haarföhn.

Föhnen

Deze truc kun je zelfs toepassen terwijl je het shirt al draagt. Spuit wat water over het stuk van je shirt waar de kreukels zich bevinden. Föhn vervolgens met de haarföhn het natte gedeelte van je shirt goed droog. Je zal zien dat de kreukels als sneeuw voor de zon zijn verdwenen! Makkelijk, toch?

Aluminiumfolie

Heb je nog wel wat tijd in de ochtend om de strijkplank erbij te pakken? Gebruik dan tijdens het strijken wat aluminiumfolie. Dit handige keukenproduct is ideaal bij het strijken en je bent veel sneller klaar! Haal de hoes van de strijkplank af en bekleed het met aluminiumfolie. Doe de hoes er vervolgens weer omheen en begin met strijken. Door het folie zal de warmte gereflecteerd worden, waardoor je twee kanten tegelijk kunt strijken.

Lees ook: Zonde van je kleding: 4 fouten die snel zijn gemaakt tijdens het strijken

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: 5 minute crafts | Beeld: videostill