Expert vertelt hoe je valkuilen in de supermarkt te slim af bent

Laat je niet verleiden door onnodige aanbiedingen

Shampoo gebruik je toch wel en het is lang houdbaar. Als die in de aanbieding is, kun je het prima aanschaffen. Maar wanneer voor de avocado’s 2 halen 1 betalen geldt, moet je je wel afvragen of je al die avocado’s daadwerkelijk gaat opeten.

Eet van tevoren

Een andere tip is om van tevoren even wat (kleins) te eten, zodat je niet met een hongergevoel de supermarkt instapt. Zeker wanneer je honger hebt ben je snel geneigd om je te laten verleiden door de mooie verpakkingen in de supermarkt.

Let op de houdbaarheidsdatum

Sommige mensen zijn geneigd om de producten achteruit het schap te pakken, zodat deze het langst houdbaar is, maar op deze manier blijft de supermarkt over met producten die snel over de datum gaan. Gevolg: de supermarkt moet het zelf weggooien. Als je verspilling wilt voorkomen, moet je hier eens op letten.

Laat de koffie staan

In veel supermarkten wordt tegenwoordig wel koffie aangeboden die je zelf gratis kunt pakken. Het zorgt ervoor dat je in een gezellige stemming bent en zo haalt dat alle vaart uit het boodschappen doen. Je voelt je zo relaxt dat je sneller geneigd bent om spullen mee te nemen die je niet nodig hebt.

Pagina 2/2

Lees ook: Waarom zijn de boodschappen van dezélfde supermarktketen soms duurder in een ander filiaal?

Dit bericht later lezen? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Radar Avro Tros | Beeld: Unsplash