5 onschuldige tekenen dat je auto het toch echt begint te begeven

4. De remmen

Zien je remmen er anders uit en komt er ook een vreemde geur vanaf? Dan is er waarschijnlijk iets mis. Remmen zijn opgebouwd uit bijzonder veel componenten (blokken, rotoren, hydraulische cilinders, slangen) en deze moeten allemaal in goede staat verkeren. Maar sommige problemen komen vaker voor dan anderen.

Zijn ze aan het piepen? Dat zijn waarschijnlijk de rotors aan vervanging toe. Ruiken de remmen naar verbrand haar of plastic? Dat zijn waarschijnlijk de pedalen. Als dit regelmatig gebeurt, kan dit een teken zijn dat deze onderdelen, die ontworpen zijn om in de loop van de tijd versleten te raken, vervangen moeten worden.

5. Het controlelampje is aan

Dit kan erop duiden dat je bijvoorbeeld bent vergeten de benzinedop goed vast te draaien. Of het kan betekenen dat je auto per direct onderhoud nodig heeft. Hoe dan ook, wanneer het controlelampje in het dashboard begint te branden moet je de auto zo snel mogelijk naar een garage brengen, zodat zij kunnen vaststellen om welk probleem het gaat voordat het gevaarlijk wordt.

Pagina 2/2

Lees ook: Vanaf vandaag hoef je je ov-chipkaart niet meer op te laden dankzij deze wijziging

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Pexels