Telecombedrijven zijn nu boos op ons, maar we vertellen jullie deze simpele truc toch! Probeer het zelf en bespaar bakken met geld!

wifiassist

Al die updates op je telefoon kosten jou ongezien geld

Apple komt comtinu met nieuwe updates voor je iPhone en iPad. En als je ze niet direct installeert dan blijven ze je net zo lang ‘lastig’ vallen totdat je de update wel geïnstalleerd hebt. Naast het feit dat het installeren tijd kost en ook nog eens op den duur de GMB’s van je telefoon verslindt, komen er ook steeds weer nieuwe opties bij die jouw ervaring met de telefoon beter moeten maken. Maar is dat wel echt zo? Word het er wel beter van? We zijn er namelijk achtergekomen dat, als je al geüpdatet hebt naar iOS9, je automatisch ingeschreven wordt op een dienst die je honderden euro’s aan data kan kosten.

Over welke dienst we het hebben? Het heet “Wi-Fi-assistentie” en kan afhankelijk van je dataplan een gat in je portemonnee slaan. Laten we even kijken op welke manier het je geld kost en nog belangrijker, hoe je het kunt uitschakelen.

Wi-Fi-assistentie is een functie die zich meteen automatisch inschakelt zodra je op een draadloos netwerk zit waarvan het signaal te zwak wordt. Bijvoorbeeld als je wegloopt of in een ruimte gaat staan waar de ontvangst minder goed is. Je mobieltje zal je ingekochte MB’s dan direct gebruiken om de snelheid te verbeteren. Let op: dit is zonder dat je hiervan een melding ontvangt! Deze functie is op zich wel een mooi initiatief, maar je kunt je voorstellen dat het compenseren van het WiFi signaal met snelheid van je 3G/4G klauwen met geld kost!

Met Wi-Fi-assistentie kan het je dus gebeuren dat je gewoon rustig thuis ingelogd bent op je eigen Wifi-netwerk, denkende dat je zo op je dataplan bespaart, terwijl je telefoon geld aan het verslinden is. Ga naar de volgende pagina om te zien hoe je deze functie uitzet.


Pagina 1/2