Zo vaak zou jij je telefoon eigenlijk moeten herstarten

Hoe vaak herstart jij je telefoon?

Sta je buiten de deur en ben je je telefoon vergeten? Dan ga je weer naar binnen om ‘m te halen. Dreig je te laat te komen voor een afspraak? Dan stuur je snel even een berichtje naar je afspraak. Onze telefoon is onlosmakelijk verbonden aan ons leven. We moeten er dus een beetje zuinig op zijn en dat doe je door onder andere je telefoon regelmatig opnieuw op te starten.

Het is belangrijk dat je je telefoon regelmatig even uitdoet.

Opnieuw aandoen

Je telefoon vroegtijdig moeten vervangen, kan een flinke tegenvaller voor je (spaar)rekening betekenen. Zuinig zijn op je telefoon is daarom geen overbodige luxe. Experts beweren dat er een simpele tip is om wat beter voor je telefoon te zorgen en dat is door ‘m regelmatig opnieuw aan te doen.

Hoe vaak?

Maar hoe vaak zou je je telefoon dan precies even uit moeten doen? Volgens Reader’s Digest raden experts aan om je telefoon één keer in de week uit te doen. Laat je telefoon dan ook een minuut uit voordat je ‘m weer aandoet.

Redenen

Er zijn verscheidene redenen waarom dit goed is voor je telefoon. Apps worden dan echt afgesloten. Vaak lijkt het alsof je de apps wel hebt afgesloten, maar op de achtergrond gaan ze gewoon verder. Dit slurpt batterij en het neemt geheugen van je telefoon in beslag. Ook voorkomt het herstarten dat je telefoon crasht. Als je je telefoon te lang aan laat staan, moet je telefoon steeds meer data opslaan van elke upload die je hebt gedaan, van elke app die je hebt gebruikt en van elke webpagina die je hebt geopend. Door je telefoon uit te doen, wordt deze data uit het systeem van je telefoon gewist. Hierdoor is de kans kleiner dat je telefoon zal vastlopen door de vele data die die moet opslaan.

Lees ook: Getsie! Zo vies is je telefoonscherm werkelijk

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Reader’s Digest | Beeld: Pexels