Dít is de reden waarom je altijd een tennisbal in je handbagage moet hebben

 

handbagage

Een tennisbal in je handbagage? Wij reizen nooit meer zonder!

Vakantie is geweldig, maar de meeste mensen zitten niet echt te wachten op die lange vlucht die ze naar hun vakantiebestemming moet brengen. Maar, als je iets wilt, moet je er wat voor overhebben en dus stappen wij elke keer weer in het vliegtuig. Vooral een lange vlucht kan een behoorlijke aanslag op je lichaam en geest zijn (die ellendige jetlag). 

Als jij een lange vlucht voor de boeg hebt, zit je handbagage waarschijnlijk al behoorlijk vol, maar je doet er goed aan om een beetje ruimte over te laten voor een tennisbal.

Tennisbal-massage
Een tennisbal? Ja, een tennisbal. En dan niet om even lekker een balletje te meppen in het vliegtuig, maar het kan ontzettend handig zijn als je last krijgt van lichamelijke ongemakken tijdens de vlucht. Want je lichaam wordt van al dat zitten in een vliegtuigstoel stram, pijnlijk en daar kun je behoorlijk last krijgen. Rugpijn, pijnlijke voeten of last van je nek: een tennisbal is de oplossing. Je kunt de pijnlijke plekken namelijk masseren met meer druk dan alleen je handen, zodat je ongemakken direct verlicht worden.

  • Pijnlijke voeten? Rol de bal onder je voet van de hiel naar je tenen terwijl je op de tennisbal drukt. Rol kleine cirkeltjes en de pijn wordt verzacht.
  • Pijnlijke gewrichten in je knieën? De tennisbal gaat je helpen. Terwijl je op de grond of op een stoel zit plaats je de tennisbal in de plooi van je knie. Span je spieren tien tellen aan waardoor je probeert de tennisbal te pletten. Het helpt misschien om aan je vijand te denken. Ontspan tien seconden en herhaal de beweging acht keer.
  • Last van een ‘houten kont’? Als je lang zit, kun je behoorlijk last van je zitvlak krijgen.Ga op je tennisbal zitten en buig je knieën. Plaats je handen achter je rug op de grond voor balans. Kneed je billen door heen en weer te bewegen over de tennisbal.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash