Handig: deze 5 TikTok-hacks maken wassen veel makkelijker

Tiktok-hacks-wassen

Een kind kan de was doen!

TikTok is de beste plek om te zoeken naar hacks die je leven net wat makkelijker maken. Zo ook op het gebied van wassen. Want dat is een taak die we liever overslaan of zo lang mogelijk uitstellen. Met deze hacks bespaar je tijd en wordt dit alledaagse klusje een stuk leuker!

1. Was ‘strippen’

Het is volgens TikTok-gebruiker Lauren Elms dé truc om je was grondig schoon te krijgen: laundry stripping, oftewel was ‘strippen’. Hoe het werkt: vul een badkuip met heet water en voeg er een mengsel van drie ingrediënten aan toe: 35 gram boaxpoeder, 35 gram wasversterker en 1 grote schep waspoeder. Stop daarna je wasgoed in de badkuip en laat dit een paar uur zitten. Roer ondertussen goed door. Doe de natte was daarna in de wasmachine. Het resultaat is fantastisch, want je wasgoed is daarna hartstikke schoon!

@mrslaurenelmsWho’s here for the towel stripping? ???? #laundry #cleanfreak #laundrymagic #laundrystripping #tide #borax #armandhammer #diycleaning? original sound – MrsLaurenElms

2. Wit wasgoed wassen

Wil jij wit wasgoed weer laten stralen? Dan moet je deze hack van @CarolinaMcCauley eens proberen. Ze maakt eerst het filter van de wasmachine goed schoon met een natte doek. Vervolgens doet ze 68 gram baking soda in de trommel, daarna haar kleding en het wasmiddel. Daarna vult ze het bakje van de wasverzachter met een eetlepel azijn. Ze wast de kleding op de heetste temperatuur en droogt het in de zon. Haar wasgoed is daarna weer spierwit en schoon. Deze willen we zeker een keer proberen!

@carolina.mccauley? Laundry Hack – how to get your white clothes whiter ?#laundryhacks #alwayslearning #homehacks #cleantok #cleaninghacks? Scream & Shout – will.i.am

Ga naar de volgende pagina voor nog meer was tips!