Handig: deze 5 TikTok-hacks maken wassen veel makkelijker

Een kind kan de was doen!

TikTok is de beste plek om te zoeken naar hacks die je leven net wat makkelijker maken. Zo ook op het gebied van wassen. Want dat is een taak die we liever overslaan of zo lang mogelijk uitstellen. Met deze hacks bespaar je tijd en wordt dit alledaagse klusje een stuk leuker!

1. Was ‘strippen’

Het is volgens TikTok-gebruiker Lauren Elms dé truc om je was grondig schoon te krijgen: laundry stripping, oftewel was ‘strippen’. Hoe het werkt: vul een badkuip met heet water en voeg er een mengsel van drie ingrediënten aan toe: 35 gram boaxpoeder, 35 gram wasversterker en 1 grote schep waspoeder. Stop daarna je wasgoed in de badkuip en laat dit een paar uur zitten. Roer ondertussen goed door. Doe de natte was daarna in de wasmachine. Het resultaat is fantastisch, want je wasgoed is daarna hartstikke schoon!

@mrslaurenelmsWho’s here for the towel stripping? ???? #laundry #cleanfreak #laundrymagic #laundrystripping #tide #borax #armandhammer #diycleaning? original sound – MrsLaurenElms

2. Wit wasgoed wassen

Wil jij wit wasgoed weer laten stralen? Dan moet je deze hack van @CarolinaMcCauley eens proberen. Ze maakt eerst het filter van de wasmachine goed schoon met een natte doek. Vervolgens doet ze 68 gram baking soda in de trommel, daarna haar kleding en het wasmiddel. Daarna vult ze het bakje van de wasverzachter met een eetlepel azijn. Ze wast de kleding op de heetste temperatuur en droogt het in de zon. Haar wasgoed is daarna weer spierwit en schoon. Deze willen we zeker een keer proberen!

@carolina.mccauley? Laundry Hack – how to get your white clothes whiter ?#laundryhacks #alwayslearning #homehacks #cleantok #cleaninghacks? Scream & Shout – will.i.am

3. Lekker ruikend wasgoed voor altijd

Volgens @ShannonSweetie is er een makkelijke manier om jouw wasgoed altijd lekker te laten ruiken. Ze schenkt eerst een beetje afwasmiddel in de trommel, daarna waspoeder, geurversterkers en wasverzachter. Vervolgens draait ze een was op een normaal programma. Volgens haar zorgt het afwasmiddel ervoor dat het wasmiddel nog meer geactiveerd wordt en spoelt het de schimmel in de randen weg.

@shannonsweetiebest smelling laundry hack #dawn #laundryhack #laundry #hack #cleaninghack #cleaning #oxyclean #downy #cleanlaundry? original sound – Shannon Fulton

4. Olievlekken

Olievlekken zijn altijd lastig om uit kleding te halen. Gelukkig hoef je voortaan niet meer te ploeteren om je kleding schoon te krijgen. De truc volgens @NikiB is om hiervoor droogshampoo te gebruiken. Net als vet haar, werkt droogshampoo ook effectief op kleding. Ideaal!

@slimmmnikAwesome laundry hack #fyp #lifehack #foryou #laundryhack? original sound – bsmolinske10

5. Weg is de vlek

Vlekken moet je altijd zo snel mogelijk uit je kleding wassen. Toch kan het weleens voorkomen dat je een vlek over het hoofd ziet. Met de TikTok-hack van @FlourishingMother krijg je volgens eigen zeggen zelfs vlekken van twee jaar nog uit je kleding. Hoe je het doet: Meng een goedje van één deel afwasmiddel (ze gebruikt Blue Dawn), één deel baking soda en één deel peroxide. Wrijf dit op de vlek en laat dit even intrekken. En weg is de vlek!

@slimmmnikAwesome laundry hack #fyp #lifehack #foryou #laundryhack? original sound – bsmolinske10

Lees ook: Handig: zoveel geld bespaar je jaarlijks als je je wasgoed buiten laat drogen

Bron: TikTok | Beeld: Pexels