5 tips om te voorkomen dat je bril beslaat als je een mondkapje draagt

tips bril mondkapje

Geen beslagen brillenglazen meer wanneer je een mondkapje draagt

In de coronatijd is het verplicht om in sommige situaties, zoals in het openbaar vervoer, een mondkapje te dragen. Geen probleem zou je zeggen. Voor de brillendragers onder ons is dat echter minder plezierig. Door het dragen van een mondkapje blaas je warme lucht naar boven en beslaan de glazen van je bril. Gelukkig zijn er een aantal handige tips om te voorkomen dat je bril beslaat wanneer je een mondkapje draagt.

Hoe draag je het mondkapje?

Voor we overgaan op de tips om te voorkomen dat je bril beslaat, is het belangrijk om te weten hoe je een mondkapje goed draagt. Het is belangrijk dat je van tevoren je handen goed wast en goed afdroogt. Pak daarna je mondkapje bij de elastiekjes en raak het mondkapje zelf niet aan. Hang vervolgens de lusjes achter de oren en raak opnieuw alleen de elastiekjes aan als je je mondkapje afdoet. Heb je het mondkapje niet meer nodig? Bewaar een stoffen mondkapje dan in een afgesloten zakje en bewaar vieze en schone mondkapjes niet bij elkaar. Stop ze ook niet los in je handtas, want dat kan bijdragen aan verspreiding van het virus. Het virus kan zich dan namelijk aan je andere spullen hechten.

Tips tegen brillenglazen die beslaan

Brillenglazen beslaan omdat je ademt in je mondkapje. Hierdoor komt warme en vochtige lucht vrij dat uit een aantal kleine openingen rondom het mondkapje kan ontsnappen, waaronder de kleine opening onder de ogen. De warme lucht gaat omhoog en komt achter de glazen van je bril terecht. Het resultaat? Vervelende beslagen brillenglazen die je continu moet drogen met een brillendoekje. Probeer eens een van deze onderstaande tips om te voorkomen dat je continu je bril moet drogen.

Afwasmiddel

Een handige tip is om afwasmiddel te gebruiken om te voorkomen dat je glazen beslaan. Voeg een heel klein drupje afwasmiddel op de glazen en wrijf het goed in met een brillendoekje (vooral aan de binnenzijde). Het is ook mogelijk om je bril af en toe in het schone zeepsop te houden voordat je de afwas doet.

Lees meer tips op de volgende pagina.

Pagina 1/2