Handige tips: zó maak je professionele foto’s met jouw smartphone

Aha, dus zó maak je de mooiste foto’s met je telefoon!

Een goede foto maken met je smartphone is niet altijd even makkelijk. Vaak denk je achteraf; had ik deze foto maar met een professionele camera gemaakt, dan was de foto waarschijnlijk veel mooier geworden. Nou, dit hoeft dus niet altijd zo te zijn. Met een smartphone kun je namelijk veel betere foto’s maken dan je zou denken.

Je moet alleen weten welke tips je kunt gebruiken met het maken van foto’s met een smartphone.

Tip 1

De eerste tip is om je smartphone in een liggende positie en met twee handen vast te houden. Druk vervolgens niet op het knopje op je beeldscherm zelf, maar gebruik de ‘foto-knop’ aan de zijkant van je toestel. Bij een iPhone is dit de volumeknop. Wanneer je de knop op het beeldscherm indrukt, heb je meer kans dat het scherm beweegt. De foto zal dan waziger worden.

Tip 2

Help je smartphone met het scherpstellen op de juiste objecten die je wilt vastleggen. Dit kan heel eenvoudig door één keer op het scherm te tikken, op het object dat je graag scherp zou willen zien op de foto. Op deze manier creëer je een mooie ‘scherpte-diepte’ in de foto.

Tip 3

Zorg ook dat de belichting goed op orde is. Meestal stelt jouw smartphone automatisch de belichting voor je in, maar niet altijd komt dit goed terug in de foto. Help je smartphone hiermee door zelf van boven naar onder over het scherm heen te schuiven, zodat je handmatig de belichting aanpast.

Tip 4

Wil je een bewegend object vastleggen, maar krijg je dit object niet goed en scherp in beeld? Houd dan de sluiterknop (bijvoorbeeld de volumeknop aan de zijkant van je smartphone) voor een langere tijd in. Op deze manier maakt de telefoon meerdere foto’s achter elkaar en zo kun je later de best gelukte foto uit je fotoalbum selecteren.

Lees ook: Bah: dít is waarom je je smartphone veel vaker moet schoonmaken

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Bright.nl | Beeld: Pixabay