Met deze tips geef je nooit meer te veel geld uit in de supermarkt

supermarkten

Bespaar tientallen euro’s in de supermarkt!

Iedereen heeft het wel eens, je gaat naar de supermarkt en je komt met véél meer boodschappen thuis dan er eigenlijk op je lijstje stonden. Dat lijstje is er echter niet voor niets, want meer heb je vaak gewoon niet nodig. Te veel boodschappen doen leidt weer tot weggooien en dat is gewoon ontzettend zonde, vooral voor je portemonnee!

Om nooit meer voor onaangename verrassingen bij de kassa te staan heeft Tips en Weetjes een aantal handige tips voor je. Gooi veel minder eten weg en geef er minder geld aan uit!

  • Haal je groenten en fruit (deels) uit de diepvries: Ingevroren spinazie, boontjes en frambozen zijn véél goedkoper dan de verse variant. Bovendien gaan ze veel langer mee (minder weggooien) en bevatten ze net zoveel vitaminen als verse groenten en fruit. Koop ook eens groeten en fruit uit een pot, maar let er dan wel op dat er geen suiker is toegevoegd.
  • Koop niet meer dan nodig is: Voor de zekerheid extra bananen inslaan is echt niet nodig. Je kan beter een extra tripje naar de supermarkt maken dan een extra tripje naar de prullenbak toch? Zo bespaar je geld en verspil je minder voedsel.
  • Minder op de weegschaal: Misschien had je hier nog niet aan gedacht, maar schud die krop sla eerst eens uit voordat je ‘m op de weegschaal legt. Bladgroenten worden natgespoten om ze langer vers te houden en die druppeltjes water kunnen weer wat schelen in gewicht en dus in geld.
  • Weersta kortingen: Teksten als “2 plus 2 gratis” kom je vaak tegen in de supermarkt. ‘Gratis’ is inderdaad goedkoper, maar heb jij echt vier pakken hagelslag nodig? Niet kopen om het kopen dus!
  • Weet waar je moet kijken: Supermarkten hebben natuurlijk de A-merken op ooghoogte in de schappen staan, want hier verdienen ze het meeste geld aan. Ga eens met je ogen naar beneden voor de goedkopere merken, deze liggen namelijk altijd onderaan!
  • Koop minder vlees: Een lekker biefstukje voor iedereen, dat tikt wel aan. Vlees is relatief duur, maar bij velen wel heel populair. Je hoeft niet in één keer vegetariër te worden, maar kies bijvoorbeeld eens voor een vleesvrije dag per week.
  • Pas op voor de kassa: Ben je de supermarkt ongeschonden doorgekomen, kom je bij de kassa waar nog eens allemaal leuke aanbiedingen en lekkers ligt. Wees sterk en negeer het!

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay