Met deze 10 tips kom jij snel van jeukende muggenbulten af 

De meeste middelen heb je waarschijnlijk al in huis liggen

We vinden het heerlijk als de zon schijnt en we genieten ervan om veel buiten te zijn. Het enige nadeel: die vervelende muggen die ons constant lekprikken. Wordt jij ook helemaal gek van de jeuk aan een muggenbult? Probeer dan deze tips eens. Grote kans dat de jeuk binnen een paar tellen als sneeuw voor de zon verdwijnt.

1. Aloë Vera

Aloë Vera is werkelijk overal goed voor. Het helpt verkoelend als je te lang in de zon hebt gezeten, maar ook bij de behandeling van acne. En nu blijkt het ook nog eens goed te werken als je jeuk hebt door een muggenbult. Aloë Vera verkoelt en kalmeert de huid en verhelpt zo de jeuk. Heb je zo’n jeuk dat je je huid hebt opengekrabd? Ook dan komt Aloë Vera van pas! Het helpt de huid weer te helen.

2. Bananenschil

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar het is toch echt een aanrader: een bananenschil. Wrijf maar eens met de binnenkant van de schil over je muggenbult. De jeuk zou hierdoor flink moeten afnemen. Het vocht wordt uit de muggenbult gehaald door de suikers in de schil, waardoor de jeuk vermindert.

3. IJsblokjes

Ben je nog maar net geprikt? Ren dan snel naar de vriezer! Koel de muggenbult zo snel mogelijk, daarmee voorkom je de jeuk. Stop een paar ijsblokjes in een washand of theedoek en houd dit op de muggenbult. Koel het minstens twintig minuten lang. De kou zorgt ervoor dat je de jeuk niet voelt en dat de zwelling verdwijnt. Als je helemaal onder de muggenbulten zit, kun je overwegen om een (ijs)koude douche te nemen.

4. Zout

Nog zo’n natuurlijk wondermiddeltje: zout. Stofjes in het zout drogen de muggenbult uit, waardoor de jeuk binnen no time verdwenen moet zijn. Vooral scrubben met zout zou goed helpen. Maak om te beginnen de huid waar de muggenbult zit nat. Pak wat zout (het liefst grof) en scrubben maar! Laat het even inwerken en spoel af met warm water. Het kan even prikken, maar dan ben je wel meteen van die vervelende jeuk af.

5. Tandpasta

Tandpasta is ook zo’n middel waar je veel meer mee kunt dan tandenpoetsen alleen. Het droogt puistjes uit, je kunt er mee schoonmaken én het helpt bij muggenbulten. Gebruik hiervoor het liefst een tandpasta met pepermunt erin. Smeer wat tandpasta op de muggenbult en laat het even intrekken. Zoals je zult merken droogt de plek snel in en ben jij van de jeuk af.

Benieuwd naar wat nog meer helpt tegen die vervelende jeuk? Lees dan verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2