Tips om beschadigd haar weer een boost te geven

beschadigd haar

Je hoeft het gelukkig niet meteen af te knippen.

We willen allemaal de perfecte coupe, dus we verven, stylen en föhnen heel wat af. Helaas zijn al die chemicaliën en hitte niet bevorderlijk voor de gezondheid van ons haar. We lopen met al die behandelingen flink beschadigde haren op. Gelukkig zijn er trucjes om beschadigd haar weer een boost te geven.

Zorg voor je hoofdhuid

Gezond haar begint bij een gezonde hoofdhuid. De juiste shampoo is niet alleen belangrijk voor je haar, het product moet ook passen bij je hoofdhuid. Misschien is die huid gevoelig, droog of juist vet. Kies een shampoo die daarop aansluit. Wist je dat een goede doorbloeding ook essentieel is voor gezond haar? Om dit stimuleren kun je een scalp brush gebruiken wanneer je je haar wast. Dit zorgt ervoor dat de shampoo op alle plekjes zijn werk kan doen én masseert tegelijkertijd je hoofdhuid. Goed voor de doorbloeding en ook nog eens een fijn gevoel. Een echte win-winsituatie!

Borstelen

Je haar te vaak en te ruig borstelen is slecht voor je haar. Als je haar al kwetsbaar is, breekt het ook sneller af als je niet voorzichtig borstelt. Wees daarom voorzichtig en gebruik een goede borstel. Er bestaan speciale borstels voor zowel droog als nat haar. Als je snel last hebt van klitten, kan je een anti-klit spray gebruiken. Een goede tip is om een pluk haar met één hand vast te houden en dan onderaan te beginnen met borstelen. Werk zo langzaam omhoog. Op die manier trek je niet aan je hoofdhuid en zal je je haar minder beschadigen.

De juiste producten

Om beschadigd haar te verzorgen, moet je de juiste producten gebruiken. Vaak is beschadigd haar droog en breekbaar omdat de haarschubben niet meer gesloten zijn. Ze staan een beetje open, waardoor vocht uit de haren kan ontsnappen. Het resultaat is droog haar dat snel breekt en er dof uitziet. Door voedende producten zoals conditioners, maskers of bonding treatments aan je haarroutine toe te voegen, help je beschadigd haar te herstellen. Je zult zien dat het snel weer mooi glanst en gezond aanvoelt. Als je haar maar goed zit, toch?

Lees ook: Zo kun je permanente haarverf het beste verwijderen

Bron: Margriet | Beeld: Pixabay