8 tips voor een onvergetelijke vakantie in eigen land

vakantie eigen land

Je hoeft je in Nederland echt niet te vervelen

Door de coronacrisis blijven we tijdens deze zomer massaal in Nederland en herontdekken we ons kikkerlandje. Goed nieuws, want Nederland heeft van alles te bieden. Van fietstocht door de natuur tot aan kamperen in eigen tuin: met deze tips heb je een onvergetelijke vakantie in eigen land. 

1. Bootje varen

Een middagje op een boot geeft je het gevoel alsof je op vakantie bent. Op het water kun je heerlijk ontspannen, kleur je lekker bij en geniet je van een duik in het water. Op veel plekken in Nederland heb je de mogelijkheid een boot te huren. Huur ‘m voor een paar uur, neem wat snacks en drinken mee en voilà, je hebt een topdag.

2. Natuurgebied in de buurt

Op veel plekken in Nederland vind je prachtige natuurgebieden. Ben je sportief aangelegd? Trek die wandelschoenen uit de kast en duik de natuur in. Wanneer je meer wil zien van de natuur is het op veel plekken ook mogelijk om dit per fiets te doen. Fiets van A naar B en maak ondertussen een aantal stops in kleine dorpjes. Wedden dat je zomaar op hele leuke plekken terecht komt?

3. Kamperen in eigen tuin

Kampeerliefhebbers met een tuin kunnen hun hart ophalen. Zet die tent op in de tuin en blaas die luchtbedjes maar op: je gaat op vakantie in eigen tuin. Het lijkt misschien in eerste instantie een gedoe, maar het is de moeite sowieso waard. Geniet in de avond van een wijntje voor de tent of speel bordspelletjes met de kinderen. Hartstikke gezellig!

4. Waddeneilanden

Veel mensen denken al gauw aan het buitenland als het om vakantie gaat. Zonde, want de Waddeneilanden hebben zoveel te bieden. Doordat je met de boot naar je vakantiebestemming vertrekt, begint je tripje al met een ultiem vakantiegevoel. Eenmaal op de eilanden aangekomen heb je alle faciliteiten van een vakantie in het buitenland. Zee, strand, (hopelijk) zon, terrasjes en prachtige natuur. Wedden dat je helemaal tot rust komt?

5. Dagje naar een pretpark

Vooral voor de kids een onvergetelijk uitstapje: een bezoekje aan een pretpark. Nederland heeft flink wat pretparken die je tijdens de zomer kunt bezoeken. Daarnaast is ook een bezoekje aan de Dierentuin altijd een goed idee.

6. De Veluwe

De Veluwe doet je wellicht in eerste instantie denken aan natuur. Veel natuur. Heerlijk, maar sommige gezinnen denken dat er voor de kinderen niet genoeg vertier is. Onzin, aangezien je naast het oneindig fietsen en wandelen ook een bezoekje kunt brengen aan de Apenheul of het Dolfinarium Harderwijk. Daarnaast zijn het Kröller-Müller Museum of de historische binnenstad van Harderwijk een echte aanrader.

7. Scootertocht

Bezoek eens een plaats waar je eigenlijk niets kent. Kies bijvoorbeeld eens voor Zuid-Limburg. Boek een hotel, huur een scooter en verken de omgeving. Zuid-Limburg heeft flink wat heuvels, dus op de fiets is dit eigenlijk niet te doen. Met een scootertocht verken je de omgeving en kun je volop genieten van de gezellige dorpjes die je onderweg tegenkomt. Wedden dat je een landschap als dit nog niet eerder hebt gezien in Nederland?

Ook interessant: Dit zijn de 10 leukste koopjes van de Action

Beeld: Pexels