Handig: met deze tips verkoop jij met Koningsdag al je spullen op de vrijmarkt

vrijmarkt

Dat is nog eens snel rijk worden

Heb jij een zolder of schuur vol met oude spullen? Voor jou lijkt het misschien troep, maar voor de ander kan het goud waard zijn. En het mooie is, jij kan er waarschijnlijk nog een mooi zakcentje aan over houden. De vrijmarkt tijdens Koningsdag is hét moment om al jouw spulletjes te verkopen. 

Dit zijn de beste verkooptips tijdens de vrijmarkt.

Goede standplek

Iets waar wij Nederlanders goed in zijn; op tijd een goede plek bemachtigen. Kijk maar naar de strandbedjes in elk vakantieresort die binnen een paar seconden bezet zijn door de Nederlandse vakantiegangers. Doe dit ook met een standplek op de vrijmarkt. Let op dat je niet je kleedje op de drukstbezochte plek midden in het centrum neerlegt, want hier lopen de meeste voorbijgangers snel voorbij. Goede voorbeelden voor een leuke standplek zijn de Amsterdamse Jordaan, Oud-Zuid, het Rotterdamse Kralingen of de Plompetorengracht in Utrecht.

Wees uniek

Stal jij een hele stapel boeken uit in je kraam net als al je omliggende buren? Vergeet het dan maar, want niemand heeft zin om bij kraam nummer 35 weer alle boekenstapels door te spitten. Maak je kraam vooral niet te druk en stal het niet overvol met allerlei spullen. Hou het overzichtelijk met niet al te veel keuzemogelijkheden voor de kopers. Misschien kun je zelfs wel een huisgemaakt drankje of lekkernijtje aanbieden en verkoop je veel sneller je spullen omdat mensen langer bij jouw kraampje blijven staan.

Creëer hoogte

Wil je van al jouw oude spullen af? Zorg dan tenminste dat je opvalt tussen de rest. Leg de spullen op een verhoging, creëer verschillende hoogtes en leg niet alles vlak neer op een kleed. Nogmaals, maak je kraam uniek én overzichtelijk voor elke voorbijganger en bied iets extra’s aan voor de menigte. En verkoop je kleding? Zorg dan dat je een staande spiegel bij je kraam hebt staan zodat de kopers het eventueel kunnen passen.

Emotionele waarde

Sta je te schreeuwen als een marktman op de vrijmarkt? Dit is nergens voor nodig. Vertel liever een koper het unieke, mooie verhaal achter een bepaald item dat je verkoopt. Zo geef je meer emotionele waarde mee aan de koper en zijn ze sneller geneigd om bepaalde spullen van je over te kopen.

Acties en aanbiedingen

Zelf ben je ook gevoelig voor bepaalde aanbiedingen en acties in de winkels, toch? Daarom werkt dit ook net zo goed op de vrijmarkt. Maar leuke aanbiedingen met jouw spullen als ’twee voor de prijs van één’ of ’tweede halve prijs’. Zo ben je ook nog eens sneller van al jouw spullen af én verdien je meer.

Lees ook: Let op: bussen staken de eerste twee dagen meivakantie

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Elle | Beeld: Wikipedia, Vondelpark – Koninginnedag 2007, DirkvdM, CC 2.5