Vliegangst? Zo stap je met een zorgeloos gevoel het vliegtuig in

Vliegangst overwinnen tijdens de vlucht

Onderstaande tips helpen je om je vliegangst tijdens de vlucht te overwinnen.

1. Let op je ademhaling

Als je wilt ontspannen is je ademhaling heel belangrijk. In het vliegtuig kun je een oppervlakkige en snelle ademhaling krijgen. Dat komt door de samenstelling van de lucht op grote hoogte, met als gevolg dat je het benauwd kunt krijgen. Wanneer je ook nog eens vliegangst hebt, wordt je ademhaling nog gejaagder. Probeer rustig en diep in en uit te ademen bij het opstijgen en landen. Adem door je buik, niet hoog op je borst. Voel je je onrustig, blijf je dan concentreren op je ademhaling.

2. Zorg voor voldoende afleiding

Leid jezelf af. Probeer bijvoorbeeld een boek te lezen, naar muziek te luisteren of een spel te spelen. Ook kun je een film kijken of simpelweg kletsen met je buurman of -vrouw.

3. Probeer te ontspannen

Het is natuurlijk lastig om mentaal te ontspannen, maar aan fysieke ontspanning kun je wel werken. Probeer zo relaxed mogelijk in je stoel te zitten. Zorg dat je niet krampachtig de leuningen blijft vasthouden en ontspan je schouders.

Cursus

Hopelijk kunnen de bovenstaande tips je een steuntje in de rug geven. Wanneer de bovengenoemde tips niet werken, kan een cursus vliegangst wellicht uitkomst bieden.

Lees ook: Waarom je je schoenen niet uit moet doen in een vliegtuig

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Huisarts.nl, JAN Magazine | Beeld: Pexels